torstai 31. joulukuuta 2009

Sacherit



Uudenvuoden perinteinen sacherkakku tuli taas tehtyä. Vähän tein muutoksia vaihtelun vuoksi. Kokosin kakusta kolmikerroksisen leipävuokaa apuna käyttäen. Siispä kuorruttaminen kävi nopeampaa kuin leivoksia tehdessä. Väliin laitoin omenahilloa. Myös aprikoosi ja appelsiini sopivat mainiosti. Lisäksi jätin keltuaisten ja valkuaisten erottelun väliin ja vatkasin munat yhdessä sokerin kanssa kuohdeaksi vaahdoksi. Kuorrutteena ihan pelkkä kaakaotomusokeri-Kahvi yhdistelmä. Kannattaa koota kakku vuokaan päivää ennen kuorruttamista niin maut tasoittuvat mukavasti.


Sacherit


Pohja:


150 g voita


150 g tummaa suklaata


5 munaa


1 ½ dl sokeria



1 ½ dl vehnäjauhoja


½ dl perunajauhoja


2 tl leivinjauhetta


1 tl vaniljasokeria


Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä.


Vaahdota munat ja sokeri.


Kaada suklaaseos munavaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten.


Sekoita kuivat aineet keskenään.


Kääntele suklaaseos munavaahdon joukkoon, lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.


Kaada taikina leivinpaperilla viuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Kumoa jäähtynyt kakkulevy.


Väliin:


esim. Omenahilloa


Kuorrutus:


noin. ½ dl vahvaa kahvia


4 dl tomusokeria


kaakaojauhetta



Kuorruta leivokset kauttaaltaan, koristeele strösseleitä.


Säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti