Hei kaikille. Viime päivityksestä onkin vierähtänyt näköjään jo yli
vuosi. Leiponut olen edelleen, mutta blogin pitäminen on vain
valitettavasti jäänyt. Nyt kuitenkin päätin päivittää tänne tiikerikakun
reseptin, joka on mielestäni erinomainen ja kokeilemisen arvoinen. Ohje
on Koko Suomi Leipoo televisio-ohjelmasta, jossa sitä valmistettiin
ensimmäisessä jaksossa teknisenä tehtävänä. Eroavaisuutena tässä muihin
tiikerikakkuresepteihin on tomusokerin käyttäminen tavallisen sokerin
sijaan.
Tiikerikakku:
120 g voita
220 g tomusokeria
165 g (3 kpl) kananmunia
55 g maitoa
220 g vehnäjauhoja
5 g (1 tl) leivinjauhetta
15 g kaakaojauhetta
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Minä käytän yleensä vehnäjauhoa jauhottamiseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Laita kaakaojauhe erilliseen kulhoon. Vaahdota voi ja tomusokeri. Punnitse munat kulhoon ja lisää ne yksi kerrallaan vaahdon joukkoon. Vinkki: jos kolmesta kananmunasta ei tule 165 g, niin voit lisätä puuttuvan määrän maitoa. Eli jos kolme kananmunaa painaa 150 g, niin lisää joukkoon 15 g maitoa. Siivilöi taikinaan puolet vehnäjauho-leivinjauheseoksesta. Lisää puolet maidosta taikinaan. Kääntele joukkoon loput jauhoista. Lisää loput maidosta. Vinkki nro 2: Voit jättää osan maidosta (1 rkl) lisäämättä vaaleaan taikinaan ja käännellä sen myöhemmin kaakaotaikinaan sekaan. Tällöin kaakaotaikinasta ei tule niin jämäkkää. Sekoita reilu kolmasosa taikinasta kaakaojauhojen joukkoon ja lisää jäljelle jäänyt maito. Levitä puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä kaakaotaikina vaalean taikinan päälle. Viimeiseksi levitä loput vaaleasta taikinasta kaakaotaikinan päälle. Tee tiikeriraidat vetelemällä veitsellä tai jollain tikulla siksakkia kierros läpi taikinan. Vaikea selittää, mutta kyllähän te tiedätte. Paista 170 asteessa uunin alatasossa. Kokeile kypsyyttä tikulla, eli jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Älä kuitenkaan paista liian kauan, koska silloin kakku kadottaa mehevyytensä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti