Kinder-piirakkaa on ollut kokeiltavien reseptieni listalla jo pitkän aikaa. Voin suositella kaikille makean ystäville erittäin lämpimästi. Ohjeen löysin Herkkupolku -blogista. Erikoisuutena tässä muihin kinder-piirakkaohjeisiin verrattuna on, että taikinaan ei lisätty ollenkaan nestettä. Vaikka nestettä ei taikinaan tullutkaan, ei se silti ollut ollenkaan kuiva, vaan erittäin täyteläinen. Ohjetta muokkasin sen verran, että vaniljasokerin jätin pois, koska se oli loppunut ja suklaana käytin Fazerin tummaa orange&crisp suklaata. Minulla on tapana ohentaa kuorrutteeksi tulevaa suklaata yleensä ruokaöljyllä, koska silloin sitä on helpompi leikata, kun koostumus on hieman pehmeämpi.
Pohja:
2 dl (175 g) sokeria
100 g voisulaa
2 rkl (11 g) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja
Voikreemi:
2 ½ dl (150 g) tomusokeria
Kuorrute:
1-2 tl auringonkukka- tai rypsiöljyä
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne
siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi voisula.
Sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa. Valmista voikreemi vaahdottamalla keskenään voi ja tomusokeri. Levitä valmis kuorrute jäähtyneen pohjan
päälle. Laita pohja jääkaappiin ja odota, kunnes voikreemi on kovettunut. Sulata suklaa ja lisää joukkoon öljy. Levitä jähmettyneen voikreemin päälle.
Taikina levitetty vuokaan |
Voikreemi levitetty jäähtyneen pohjan päälle |
Suklaa on jähmettynyt. Kakku on valmis nautittavaksi |
Kiva kuulla, että onnistui ilman nestettä! Olin siis täysin unohtanut reseptistä maidon määrän, mutta nyt se on sinne lisätty. Pitääpi kokeilla tuota öljyn lisäämistä kuorrutteeseen.
VastaaPoista