maanantai 19. toukokuuta 2014

Tuuloman torttu

Tuuloman torttu on klassikkoleivonnainen, joten reseptiin tulee palattua uudelleen ja uudelleen. Tällä kertaa tein tämän uunipellin sijaan pyöreään (halk. 24 cm) kakkuvuokaan, jolloin pohjasta tuli tavallista korkeampi ja kuorrutettakin tuli mukavan paksu kerros.

Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl (220 g) sokeria
150 g voita
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuoraa halk. 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sulatettu voi ja kuivat aineet vuorotellen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan paista 200 asteessa, alatasossa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:
100 g voita
3 3/4 dl (225 g) tomusokeria
1/2 dl (18 g) kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista eikä paakkuja näy. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele koristeeksi nonparelleja.

Vaihekuvia
 
Taikina levitetty vuokaan.

 
Pohja saanut kullanruskean värin uunissa.

 
Kuorrutteen valmistaminen ei voisi olla helpompaa. Kaikki ainekset vain kattilassa sekaisin ja nopea lämmitys liedellä.

 
Kakun irroittamiseen vuoasta kannattaa käyttää veistä apuna.

 

4 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä. Oli hyvää, vaikka sinun näyttää kyllä kauniimmalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäsit :) Eihän se ulkonäkö ole niin tärkeä, kunhan maku on vain hyvä :)

      Poista
  2. Paree ku runebergin tai rosbergin torttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä erittäin hyvä ja helppo ohje :) Rosbergin tortusta en ole ennen kuullutkaan :D

      Poista