Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl (220 g) sokeria
150 g voita
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuoraa halk. 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sulatettu voi ja kuivat aineet vuorotellen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan paista 200 asteessa, alatasossa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrutus:
100 g voita
3 3/4 dl (225 g) tomusokeria
1/2 dl (18 g) kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista eikä paakkuja näy. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele koristeeksi nonparelleja.
Vaihekuvia
Taikina levitetty vuokaan.
Pohja saanut kullanruskean värin uunissa.
Kuorrutteen valmistaminen ei voisi olla helpompaa. Kaikki ainekset vain kattilassa sekaisin ja nopea lämmitys liedellä.
Kakun irroittamiseen vuoasta kannattaa käyttää veistä apuna.
Kokeilin tätä. Oli hyvää, vaikka sinun näyttää kyllä kauniimmalta. :)
VastaaPoistaMukava kuulla, että tykkäsit :) Eihän se ulkonäkö ole niin tärkeä, kunhan maku on vain hyvä :)
PoistaParee ku runebergin tai rosbergin torttu
VastaaPoistaTämä on kyllä erittäin hyvä ja helppo ohje :) Rosbergin tortusta en ole ennen kuullutkaan :D
Poista