perjantai 6. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka Strömsön tapaan

Tällaista raparperipiirakkaa tehtiin joskus vuosia sitten Strömsössä. Ohje ei paljon helpommaksi ja nopeammaksi voi tästä muuttua. En muista käytettiinkö alkuperaisessä ohjeessa voi- vai lehtitaikinaa, mutta minä nyt käytin lehtitaikinaa, kun sitä pakastimesta sattui löytymään.

Ainekset:
Lehtitaikinalevyjä
Raparperejä
Kananmuna
Tomusokeria

Leikkaa raparperit pitkittäin ohuiksi siivuiksi (vaihekuvista näkee miten). Asettele raparperit lehtitaikinalevyn päälle ja voitele reunat kananmunalla. Siivilöi pinnalle reippaasti tomusokeria ja paista 225 asteessa, kunnes lehtitaikina on kohonnut ja saanut kullanruskean värin pintaan.


 
 
 
 

1 kommentti: