torstai 21. elokuuta 2014

Omena-kaurapiirakka

Pohja:
150 g voita
2 dl (175 g) sokeria
2 munaa
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
1 1/2 dl (75 g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Pinnalle:
noin 300 g omenaviipaleita

Kuorrutus:
75 g voita
3/4 dl (65 g) sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
2 dl kaurahiutaleita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne siivilän läpi taikinan joukkoon. Nostele taikina halk. 24 cm irtopohjavuokaan. Kuori ja leikkaa omenat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet tasaisesti taikinan pinnalle ja painele osa varovasti taikinan sisään. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kakun ollessa vielä uunissa valmistele kuorrutus. Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, jauhot ja maito/kerma sekä kaurahiutaleet. Levitä kuorrutus tasaisesti paistuneen piirakan pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia 200 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea.

 
Omenat aseteltu taikinan pinnalle

 
Piirakkaa paistettu 40 minuuttia

 
Kuorrutus levitetty piirakan pinnalle

 
Valmis piirakka

2 kommenttia:

  1. Tää näyttää tosi hyvältä! Ihanan näköinen tuo palakuva vaahdon kanssa :) Harmittaa kun meille ei tänä vuonna tuu paljoa omenaa... muutama punainen näyttää roikkuvan puussa. Talviomenaa en saa lainkaan. Onneksi kaupasta saa ja sosetta on pakastin pullollaan viime kesältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Eihän ne tosiaan kaupassa hirveästi maksa parhaaseen sesonkiaikaan. Harmittaa, kun jotkut heittää suurimman osan omenasadostaan menemään, kun eivät viitsi/pysty jalostamaan niitä.

      Poista