torstai 6. marraskuuta 2014

Kuningatarjuustokakku


Tämä juustokakku on koostumukseltaan erittäin kuohkea, johtuen erikseen vaahdotetuista valkuaisista. Juustokakku kohoaa erittäin paljon paiston aikana, mutta lässähtää heti uunista ottamisen jälkeen. Tämä kuitenkin kuuluu asiaan, joten ei kannata pelästyä, vaikka kakku menettääkin korkeutta. Täytteeseen tuleva maitorahka tuo mukavasti raikkautta ja vastapainoa mascarponen kermaisuudelle. Marjoina käytin mustikoita ja vadelmia, mutta halutessaan voi käyttää pelkästään jompakumpaa. Juustokakun lisukkeeksi sopii erinomaisesti esim. soseutetut marjat.

Pohja:
125 g digestive keksejä
50 g voita
Vuoraa halk. 20 cm irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Hienonna digestivet hienoksi jauheeksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ainelset huolellisesti keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täyteen valmistuksen ajan.

Täyte:
250 g mascarponetuorejuustoa
150 g maitorahkaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl (45 g) sokeria

2 dl pakastemustikoita ja vadelmia (marjoja tulee yhteensä 2 dl)
2 valkuaista
1/2 dl (45 g) sokeria
Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kulhossa jämäkäksi vaahdoksi (lisää sokeria hiljalleen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten).Sekoita mascarpone, rahka, keltuaiset, vaniljasokeri ja 1/2 dl sokeria tasaiseksi seokseksi toisessa kulhossa. Lisää kohmeiset marjat varovasti mascarponeseoksen joukkoon. Kääntele valkuaisvaahto lopuksi mascarponeseoksen joukkoon. Kaada digestivepohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 1 tunti. Kakku kohoaa reilusti paiston aikana, mutta laskee välittömästi uunista ottamisen jälkeen. Koristele jäähtynyt juustokakku esim. raastetulla valkosuklaalla.,

Digestivepohja

Juustokakku menossa uuniin

Juustokakku otettu vasta uunista

Kakku kokee pienen romahduksen heti uunista ottamisen jälkeen

2 kommenttia:

  1. Jostain kumman syystä harvoin teen juustokakkuja uunissa, vaikka ne ovat ihan mielettömän herkullisia. Tämäkin näyttää suussa sulavalta, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistetut juustokakut ovat siinä mielessä hyviä, että ne kestävät säilytystä ja makukin on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä kunnolla jäähtyneenä.

      Poista