maanantai 1. joulukuuta 2014

Suklaatryffelit (kookosrasvasta)

Suklaatryffeleitä voi tehdä monella tapaa. Yleisin tapa lienee sekoittaa kermaa ja suklaata keskenään, jolloin saadaan aikaan pehmeä suklaamassa, jota kutsutaan myös nimellä suklaaganache. On olemassa myös toinen tapa, jossa tryffelit valmistetaan ilman "oikeaa" suklaata kookosrasvasta, kananmunasta, sokerista ja kaakaojauheesta. Jos jääkaapista sattuu löytymään kookosrasvaa, niin tässä on hyvä idea esim. pieneksi joululahjaksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että tryffelit on säilytettävä kylmässä.

Suklaatryffelit:
1 kananmuna
1 dl tomusokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
125 kookosrasvaa
Sulata kookosrasva kattilassa tai mikrossa. Vaahdota kananmuna ja tomusokeri. Siivilöi vaahdon joukkoon kaakaojauhe ja lisää myös vaniljasokeri sekä suola. Sekoita jäähtynyt kookosrasva tryffelimassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita seos pursotinpussiin tai kaada laakeaan astiaan/rasiaan. Anna massan jäähtyä jääkaapissa, kunnes se on pursotettavaa tai kunnes siitä saa kaavittua lusikan avulla pieniä palleroita. Pyörittele tryffelipallot esim. suklaarouheessa tai kaakaojauheessa. Säilytä tryffelit jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti