250 g voita
200 g sokeria
100 g siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3/4 tl pomeranssinkuorta
1/4 tl maustepippuria
1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja
200 g perunajauhoja
2 tl ruokasoodaa
Laita voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon kananmuna ja keskenään seoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pipareita. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.
Kuorrutus:
30 g valkuaista
175 g tomusokeria
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Laita minigrip-pussiin ja koristele piparkakut.
Taikina laitettu vetäytymään kelmulla vuorattuun jäätelörasiaan |
Jähmettyneestä taikinasta leikattu veitsellä levyjä |
Noi hirvet on ehdottomasti mun suosikkejani, pitäis itsekin vielä tehdä näitä uusi satsi ennen joulua, edelliset on jo popsittu parempiin suihin!
VastaaPoistaSama homma täällä. Toisen taikinaerän teko olisi edessä loppuviikosta:)
Poista