Pohja:
150 g voita
150 g tummaa suklaata
5 keltuaista
1 dl sokeria
5 valkuaista
½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan
sekoittaen ja anna jäähtyä. (Suklaan ja voin voi sulattaa myös mikrossa.) Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria.Vaahdota ketuaiset ja 1 dl sokeria. Kaada suklaaseos keltuaisvaahdon joukkoon, koko ajan
vatkaten. Kääntele suklaaseoksen joukkoon vuorotellen valkuaisvaahtoa
ja kuivia aineita(siivilän läpi).Kaada taikina leivinpaperilla viuoratulle uunipellille ja
paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakkulevy.
Leikkaa kakkulevy kolmeen yhtä suureen osaan.
Väliin:
aprikoosimarmeladia
Levitä marmeladia kakkulevyjen väliin ja kääri koko paketti kelmuun. Anna Sacher-pohjan tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat veitsellä ja leikkaa halutessasi kahteen osaan.
Valkosuklaakuorrutus:
150 g valkosuklaata15 g (noin 1 rkl) auringonkukkaöljyä
Laita valkosuklaa ja auringonkukkaöljy mikron kestävään kulhoon ja kuumenna täydellä teholla noin 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja levitä suklaata ohut kerros sacherin pinnalle ja reunoille.
Suklaakuorrutus:
2 rkl vahvaa kahvia1 rkl kaakaojauhetta
50 g maitosuklaata (tumma suklaakin käy)
1 dl (60 g) tomusokeria
Laita kahvi ja suklaa kulhoon ja kuumenna mikrossa täydellä teholla, välillä sekoittaen, kunnet suklaa on sulanut. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Kaada kuorrutus kakun pinnalle ja anna valua reunoja pitkin. Levitä kuorrutusta tarvittaessa veitsellä kakun reunoille.
Tämä reseptivihkon sivu on ollut kovalla käytöllä :) |
Sacher-kakku kasattuna |
Reunat tasoitettu terävällä veitsellä |
Valmiit kakut |
Oijoi miten ihanan näköisiä leivoksia!
VastaaPoistaKiitos:D
PoistaSacher on aina vaikuttanu jotenkin suurtöiseltä. Ehkä tosta vois kärsivällisyydellä selviytyä. Lopputulos on ainakin hieno.
VastaaPoistaKiitos. Ei se loppupeleissä niin suuritöinen ole. Itse yleensä teen pohjan ja täytän edellisenä päivänä ja kuorrutan seuraavana. Tällöin pohja ehtii myös mehevöityä mukavasti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lopputuloskyllä palkitsee nähdyn vaivan:)
PoistaSacheria ei ookan tullut tehtyä pitkään aikaan. Voiskin taas pitkästä aikaa tehdä joku päivä, kun "muistuttelit" :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti tehdä, on se vaan niin hyvää :)
Poista