Brownietaikina:
3 1/2 dl (225 g) vehnäjauhoja
3 dl (265 g) sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 kananmunaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan kuorta
Kuorrutus:
4 rkl sitruunanmehua
5 dl (300 g) tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja
suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu
maito ja sitruunan mehu sekä kuori. Kääntele kuivat aineet joukkoon.
Kaada taikina vuokaan (n.20x30cm) ja paista uunin keskitasolla 25-30
minuuttia. Brownien kuuluu olla vielä vähän tahmea kun otat sen pois
uunista. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Siivilöi
tomusokeri sitruunamehuun ja sekoita. Jos seos on liian löysää, lisää
tomusokeria. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneen brownien päälle.
Jos haluat, koristele tässä vaiheessa, sillä kuorrute jähmettyy melko
pian. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa kunnolla jäähtynyt brownie
paloiksi ennen tarjoilua.
Minäkin olen näitä tehnyt! Oli kyllä ihania herkkuja :D
VastaaPoistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/sitruunabrowniet-makeankirpealla.html
Huomasin, että olin tallentanut ohjeen sekä Kirsin että sinun blogistasi. Nyt kun tarkastin, niin ohjeen olen ottanut sinun sivuiltasi. Korjaan sen tekstiin :)
PoistaTämä ohje onkin ollut vähän joka puolella ;) Katselin oikein että missä kaikkialla ohje on ollut. Niin Kirsi oli ottanut ohjeen Suklaapossulta. Minä olin katsellut tätä myös Suklaapossulla ja Suklaapandalla. Suklaapossu oli ottanut ohjeen Kaikkea makeaa-blogista (jota ei enää ole). Ja Suklaapanda (nyk. Wicked sweet kitchen) oli suomentanut ohjeen ulkomaisesta blogista (http://www.beckybakes.net/2012/04/04/sticky-gooey-lemon-brownies/).
PoistaNäin ne ohjeet liikkuu! Heh! ;D
Näinhän se on. Hyvä ohje leviää nopeasti:)
PoistaNäin ne ohjeet kiertää :)
PoistaHyvältä näyttääja ohjekin helpon näkönen. Tota kondensoitua maitoa en oo nähny missään, vaikka välillä oon yrittäny kauppareissulla katella. Se menis myös siihen banoffee -kakkuun.
VastaaPoistaKiitos:) Muutama vuosi sitten kondensoitua maitoa ei löytynyt meidänkään kaupoista, mutta nykyään sitä saa ihan Ylivieskastakin melkein joka kaupasta ja jopa valmiiksi keitettynä.
PoistaOih... tää on herkkua :) Ihanan sitruunaista ja mehevää!
VastaaPoistaNiin on :)
Poista