tiistai 14. huhtikuuta 2015

Suklaapossun mokkapalat

Suklaapossu oli leiponut vast'ikään mokkapaloja, joita hän kehui erittäin kuohkeiksi, meheviksi ja höttöisiksi. Minulla ei ole "luotto-ohjetta", jolla leipoisin aina mokkapaloja, joten lähdin avoimin mielin kokeilemaan tätä versioita. Ei todellakaan tarvinnut pettyä, sillä nämä olivat juuri niin pehmoisia ja herkullisia kuin Suklaapossu oli vakuutellutkin. Käytin rasvana voita juoksevan margariinin sijaa ja pehmoisuus säilyi silti hyvin. Pienensin hieman ohjetta 0,75-kertaiseksi, jotta taikinaa tulisi sopiva määrä 24*28 cm uunivuokaan.

Pohja:
3 kananmunaa
165 g (1 3/4 dl) sokeria
255 g (4 dl) vehnäjauhoja
1 1/2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa
150 g voita

Kuorrutus:
55 g voita
2 rkl vahvaa kahvia (2 rkl vettä + 2 tl pikakahvijauhetta)
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g (3 1/2 dl) tomusokeria

Valmista pohja
Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämopöön. Vuoraa 24*28 cm uunivuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, rasva ja maito vuorotellen taikinaan siten, että aloitat ja lopetat kuivilla aineilla. Kaada seos vuokaan ja paista keskitasolla 13-15 minuuttia (kokeile kypsyyttä tikulla). Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute
Sulata voi mikrossa. Lisää joukkoon kahvi ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Jos koostumus tuntuu liian jämäkältä levitettäväksi, lämmitä sitä hieman mikrossa. Kaada kuorrutus pohjan päälle ja ripottele pinnalle strösseleitä. Ole nopea, sillä kuorrutus jämähtää todella nopeasti!

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä, nam :) Tuo on kiva tietää, että palat olivat pehmoisia voista huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Koostumus oli kyllä todella pumpulinen. Tästä reseptistä taisi tulla vakiomokkapalaohjeeni :)

      Poista