lauantai 2. toukokuuta 2015

Makeat sitruunaneliöt

 
Näiden sitruunaneliöiden reseptin löysin noin vuosi sitten Pirkka-lehdestä ja siitä asti se on ollut kokeiltavien leivonnaisten listalla. Resepti löytyy myös täältä. Olivat nimensä mukaisesti erittäin makeita (mitä muuta voi odottaa, kun täyte on lähes kokonaan kondensoitua maitoa) ja hyviä. Olisin kuitenkin kaivannut hieman enemmän sitruunan hapokkuutta taittamaan täytteen makeutta ja ensi kerralla voisi kokeilla jopa sitruunamehun määrän tuplaamista.

Pohja:
120 g voita
1 1/2 dl (105 g) fariinisokeria
2 1/2 dl (100 g) kaurahiutaleita
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 sitruuna (3/4 dl mehua + 2-3 tl kuorta)

Vuoraa 20*20 cm vuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Painele vähän yli puolet taikinasta vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele loput taikinasta tasaisesti täytteen päälle. Paista uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostavat! Mä tein joskus sitruunabrownieita ja niissä oli kyllä makuelämystä kerrakseen! Makeaa ja kirpeää sekaisin, ihanaa herkkua oli nekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt sitruunabrownieta ja nekin oli kyllä hyviä. Niissä maistui enemmän sitruuna kuin näissä.

      Poista
  2. Ihania sitruunaherkkuja olet tehnyt nyt lähiaikoina :). Situunat ja limet kuuluvat omiin suosikkimakuihin ja siksi minustakin ne saavat maistua ihan kunnolla leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitrushedelmät on tosi monikäyttöisiä ja kuuluvat myös omiin suosikkeihin :)

      Poista