Pohja:
3 kananmunaa
2 1/4 dl (200 g) sokeria
1 dl (70 g) fariinisokeria
2 1/2 dl (195 g) vehnäjauhioja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
50 g mantelirouhetta
4 dl porkkanaraastetta (hienoimmalla terällä raastettuna)
150 g voita
Kuorrutus:
50 g valkosuklaata Kuorrutus:
125 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
1 dl (60 g) tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
Valmista pohja
Vuoraa 24 cm*28 cm vuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Vaahdota
munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen
keskenään sekoitettuja kuivia aineita (siivilän läpi), porkkanaraastetta, mantelirouhetta
ja sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin
keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsää.
Valmista kuorrute
Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele esim. suolapähkinöillä ja rouhitulla valkosuklaalla.
Valmista kuorrute
Ahh en kestä :) sain juuri vähän aikaa sitten porkkanakakku -tilauksen. Sekin puuttuu vielä blogista! Mun oma lempikakku itseasiassa.
VastaaPoistaPorkkanakakku on minunkin suosikkileivonnainen. Tulee vaan sorruttua siihen, kun ei keksi mitä leipois, niin sitten porkkanakakkua vaan tulemaan. :)
PoistaPorkkiskakku on niin hyvää. Herkulliselta näyttää tekemäsi. :) Ootkos kokeillut porkkanaa ja ananasmurskaa yhdessä taikinassa? Itse oon tehnyt tällä reseptillä ja todennut hyväksi http://www.kermaruusu.com/2011/08/porkkanapiirakka.html lisään vaan vähän ananastakin taikinaan, mehevä tulee.
VastaaPoistaKiitos :) En ole kokeillut ananasmurskalla. Ananas ei kuulu omiin suosikkihedelmiin ja siksi vähän vierastan sen käyttöä. Täytyy kuitenkin laittaa harkintaan, sillä nämä porkkanakakkureseptit alkavat pikkuhiljaa toistamaan itseään ja ananaksella saisi uutta vivahdetta.
PoistaPorkkanakakku vaan on parasta, minkäs sille mahtaa!!! :D Tuo uusi täyte pitää kyllä testata.
VastaaPoistaKannattaa testata, rahka sopii siihen erittäin hyvin. :)
PoistaNiin on! :) Mikä parasta se vain paranee, kun saa tekeytyä päivän pari jääkaapissa. :)
VastaaPoistaTästä mulla on traumoja! Tein kerran ite varmaan kaks peltiä ja sitte kävi niin, ettei kukaan syöny sitä... söin sit ite sitä jonku puolitoista viikkoa, kunnes muistin että se voi pilaantua ja kaupanpäällisiksi sain yhen petipäivän huonon olon takia :D Siinä sulle siis haaste, saada minut taas tykkäämään tästä! :D (eli töihin saa tuua :) )
VastaaPoistaNo voi höh. Jos tuntuu, että menekki ei ole kovin suuri, niin porkkanakakun voi ihan hyvin pakastaa ja tarjota sitten tarpeen mukaan. :) Täytyypä ottaa haaste vastaan. :)
PoistaPorkkanakakku on yksi suosikkileivonnaisista! Ihan parasta! :D
VastaaPoistaPorkkanakakku on myös siitä hyvä leivonnainen, että taikinaan kelpaa myös ne ei niin makeat porkkanat. :)
Poista