tiistai 13. lokakuuta 2015

Porkkanakakku

Joo-o taas porkkanakkakkua, mutta kun se vaan on niin hyvää, että sitä pitää tehdä tasaisin väliajoin. Tein lähes samalla reseptillä kuin viime kerralla maailman parhaan porkkanakakun, sillä erotuksella että pohjaan lisäsin mantelirouhetta ja korvasin osan tavallisesta sokerista fariinisokerilla. Muutokset olivat varsin onnistuneita, sillä ei tästä ainakaan huonompaa tullut. Kuorrutuksen sitten vedin ihan uuteen uskoon. Yleensähän porkkanakakun kuorrutteseen tulee voita, tuorejuustoa, sitruunanmehua ja tomusokeria. Päätin piristää kuorrutusta lisäämällä siihen rahkaa ja valkosuklaata, voin jätin kokonaan pois. Kyllä tuli muuten hyvää! Maku on paljon keveämpi ja raikkaampi, suosittelen!

Pohja:
3 kananmunaa
2 1/4 dl (200 g) sokeria
1 dl (70 g) fariinisokeria
2 1/2 dl (195 g) vehnäjauhioja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
50 g mantelirouhetta
4 dl porkkanaraastetta (hienoimmalla terällä raastettuna)
150 g voita

Kuorrutus:
50 g valkosuklaata
125 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
1 dl (60 g) tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua

Valmista pohja
Vuoraa 24 cm*28 cm vuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita (siivilän läpi), porkkanaraastetta, mantelirouhetta ja sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. 

Valmista kuorrute
Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele esim. suolapähkinöillä ja rouhitulla valkosuklaalla.

12 kommenttia:

  1. Ahh en kestä :) sain juuri vähän aikaa sitten porkkanakakku -tilauksen. Sekin puuttuu vielä blogista! Mun oma lempikakku itseasiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on minunkin suosikkileivonnainen. Tulee vaan sorruttua siihen, kun ei keksi mitä leipois, niin sitten porkkanakakkua vaan tulemaan. :)

      Poista
  2. Porkkiskakku on niin hyvää. Herkulliselta näyttää tekemäsi. :) Ootkos kokeillut porkkanaa ja ananasmurskaa yhdessä taikinassa? Itse oon tehnyt tällä reseptillä ja todennut hyväksi http://www.kermaruusu.com/2011/08/porkkanapiirakka.html lisään vaan vähän ananastakin taikinaan, mehevä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ole kokeillut ananasmurskalla. Ananas ei kuulu omiin suosikkihedelmiin ja siksi vähän vierastan sen käyttöä. Täytyy kuitenkin laittaa harkintaan, sillä nämä porkkanakakkureseptit alkavat pikkuhiljaa toistamaan itseään ja ananaksella saisi uutta vivahdetta.

      Poista
  3. Porkkanakakku vaan on parasta, minkäs sille mahtaa!!! :D Tuo uusi täyte pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, rahka sopii siihen erittäin hyvin. :)

      Poista
  4. Porkkanakakku vaan on niin ihanaa! Söin sitä ensimmäistä kertaa opiskeluaikoina työharjoittelupaikassani, se oli rakkautta ensisilmäyksellä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Mikä parasta se vain paranee, kun saa tekeytyä päivän pari jääkaapissa. :)

      Poista
  5. Tästä mulla on traumoja! Tein kerran ite varmaan kaks peltiä ja sitte kävi niin, ettei kukaan syöny sitä... söin sit ite sitä jonku puolitoista viikkoa, kunnes muistin että se voi pilaantua ja kaupanpäällisiksi sain yhen petipäivän huonon olon takia :D Siinä sulle siis haaste, saada minut taas tykkäämään tästä! :D (eli töihin saa tuua :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi höh. Jos tuntuu, että menekki ei ole kovin suuri, niin porkkanakakun voi ihan hyvin pakastaa ja tarjota sitten tarpeen mukaan. :) Täytyypä ottaa haaste vastaan. :)

      Poista
  6. Porkkanakakku on yksi suosikkileivonnaisista! Ihan parasta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on myös siitä hyvä leivonnainen, että taikinaan kelpaa myös ne ei niin makeat porkkanat. :)

      Poista