Tulipahan tehtyä niin hyvää kääretorttua, että huh huh. Pidän kovasti marsipaanin mausta ja sen vuoksi prinsessakakku kuuluu ehdottamasti omiin suosikki kakkuihini. Päätin kokeilla muuntaa perinteisen prinsessan kakusta kääretortun muotoon ja sehän onnistui paremmin kuin hyvin. Perinteissä prinsessakakussa täytteenä on yleensä leipurinkermaa/diplomaattikreemiä, mutta tässä versiossa on keveämpi rahkatäyte. Rahkatäyte toimi erittäin hyvin, tuomalla mukavasti raikkautta täyteläiseen makumaailmaan.
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
100 g sokeria
50 g perunajauhoja
20 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
Vadelmahilloa
1 prk (2 1/2 dl) Flora Vispiä
15 g vaniljakastikejauhetta
25 g sokeria
100 g maitorahkaa
10 g sokeria
3/4 tl vaniljasokeria
250 g - 300 g marsipaania
250 g - 300 g marsipaania
Valmista kääretorttupohja
Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele nuolijalla vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (24*34 cm). Huom. normaalia pienempi uunipelti! Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Valmista täyte ja kokoa kääretorttu:
Siivilöi jäähtyneen kääretorttupohjan päälle tomusokeria. Aseta päälle
leivinpaperi ja leikkuulauta tai uunipelti. Käännä ylösalaisin ja poista
leivinpaperi.
Vaahdota Flora Vispi, vaniljakastikejauhe ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kääntele rahkan joukkoon 100 g Flora Vispi -vaahtoa. Leivitä kääretorttupohjan pinnalle ohut kerros vadelmahilloa ja sen päälle rahkatäyte. Laita jääkaappiin vetäytymään marsipaanin valmistelun ajaksi.
Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Levitä kääretortun pinnalle loput Flora Vispi -vaahdosta. Nosta marsipaani levy kääretortun päälle ja siisti reunat. Viimeistele tomusokerilla ja kaakaojauheella. Kääretortusta saa leikattua siistit palat sahalaitaisella leipäveitsellä.
Vau, näytää superhyvältä! Tämä täytyy tehdä, kunhan sopiva hetki koittaa. Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaKiitos. :) Kannattaa kokeilla, et tule pettymään. :)
PoistaNam! Prinsessakakku on kyllä hyvää. Pitääpäs kokeilla tätä. :)
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan. Voi vaikka tehdä kääretortun edellisenä päivänä ja kuorruttaa marsipaanilla vasta h-hetkellä. Tällöin maut ovat mukavasti ehtineet tekeytyä. :)
PoistaOi ihana! <3 Itsekkin tykkään prinsessa-kakusta tosi paljon, joten tämä olisi kyllä ihana kahvipöydän tarjottava. :)
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Prinsessakakulla voi vakuutta vieraat omista leivontataidoistaan. Ei ole mikään maailman vaikein tehdä ja voittaa kaupan tekeleet sata-nolla. :)
PoistaAhh prinsessakakkua kääretorttuna! Vähän niinkuin se leivos :) Nyt tuli vesi kielelle!
VastaaPoistaSe on jotenkin paljon "sallitumpaa" tehdä kääretorttua kuin täytekakkua, silloin kun ei ole mikään erityinen juhlapäivä. :)
PoistaTosi hieno kääretorttu, niin siististi olet saanut täytteen ja hillon sisälle ja kääretorttu on rullattu todella kauniisti :) Varmasti herkullista! :D
VastaaPoistaKiitos. :) Kääretorttuun tekisi mieli ahtaa aina niin paljon täytettä kuin mahdollista, jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin siisti. Ja hyvää tosiaan oli. :)
PoistaAi että, kun näyttää herkulta ja niin kauniilta :)
VastaaPoistaKiitos. :) Vihreä marsipaani tuo mukavasti kontrastia, muuten melko tylsän näköiseen kääretorttuun. :)
PoistaTää taitaa mennä kokeiltavien listalle.
VastaaPoistaMahtavaa, et varmasti tule pettymään, jos testaat. :) Itsellä tosin to do -lista on jo niin pitkä, että sen purkamiseen ei taida loppuvuosi riittää. :)
PoistaMonelle kääretortusta suunilleen riittää? Mun pitäis tehdä kääretorttu'kakku' 20 henkilölle, joten mietin paljonko tätä (tai oikeastaan täytteen määrää) pitäisi suurentaa :)
VastaaPoistaJos käytössä on normaalin kokoinen uunipelti, niin silloin ainakin 4 munan kääretorttupohja on just passelin kokoinen. Menekki riippuu tosi paljon muista tarjottavista eli mitä vähemmän tarjottavaa, niin sitä enemmän menee. Jos oletetaan, että kaikki ottais kääretorttua, niin silloin itse tekisin 2 kpl tällä kolmen munan ohjeella. Yksi neljän munan kääretorttu, johon myös täytteen ja kuorrutuksen määrä on kerrottu 1,33:lla, on kyllä siinä ja siinä riittääkö. Kylläpä vastasin hyvin vastaamatta oikein mihinkään. Varman päälle siis 2*kolmen munan torttu, niin riittää varmasti kaikille. :) Jos mahdollista, niin kannattaa täyttää kääretortut edellisenä päivänä, jolloin pohjat ehtii imeä vähän täytteestä kosteutta :)
Poista