tiistai 20. lokakuuta 2015

Prinsessa-kääretorttu

Tulipahan tehtyä niin hyvää kääretorttua, että huh huh. Pidän kovasti marsipaanin mausta ja sen vuoksi prinsessakakku kuuluu ehdottamasti omiin suosikki kakkuihini. Päätin kokeilla muuntaa perinteisen prinsessan kakusta kääretortun muotoon ja sehän onnistui paremmin kuin hyvin. Perinteissä prinsessakakussa täytteenä on yleensä leipurinkermaa/diplomaattikreemiä, mutta tässä versiossa on keveämpi rahkatäyte. Rahkatäyte toimi erittäin hyvin, tuomalla mukavasti raikkautta täyteläiseen makumaailmaan.

Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
100 g sokeria
50 g perunajauhoja
20 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus:
Vadelmahilloa
1 prk (2 1/2 dl) Flora Vispiä
15 g vaniljakastikejauhetta
25 g sokeria
100 g maitorahkaa
10 g sokeria
3/4 tl vaniljasokeria 
250 g - 300 g marsipaania

Valmista kääretorttupohja
Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele nuolijalla vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (24*34 cm). Huom. normaalia pienempi uunipelti! Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Valmista täyte ja kokoa kääretorttu:
Siivilöi jäähtyneen kääretorttupohjan  päälle tomusokeria. Aseta päälle leivinpaperi ja leikkuulauta tai uunipelti. Käännä ylösalaisin ja poista leivinpaperi.

Vaahdota Flora Vispi, vaniljakastikejauhe ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kääntele rahkan joukkoon 100 g Flora Vispi -vaahtoa. Leivitä kääretorttupohjan pinnalle ohut kerros vadelmahilloa ja sen päälle rahkatäyte. Laita jääkaappiin vetäytymään marsipaanin valmistelun ajaksi.

Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Levitä kääretortun pinnalle loput Flora Vispi -vaahdosta. Nosta marsipaani levy kääretortun päälle ja siisti reunat. Viimeistele tomusokerilla ja kaakaojauheella. Kääretortusta saa leikattua siistit palat sahalaitaisella leipäveitsellä.

16 kommenttia:

  1. Vau, näytää superhyvältä! Tämä täytyy tehdä, kunhan sopiva hetki koittaa. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kannattaa kokeilla, et tule pettymään. :)

      Poista
  2. Nam! Prinsessakakku on kyllä hyvää. Pitääpäs kokeilla tätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan. Voi vaikka tehdä kääretortun edellisenä päivänä ja kuorruttaa marsipaanilla vasta h-hetkellä. Tällöin maut ovat mukavasti ehtineet tekeytyä. :)

      Poista
  3. Oi ihana! <3 Itsekkin tykkään prinsessa-kakusta tosi paljon, joten tämä olisi kyllä ihana kahvipöydän tarjottava. :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prinsessakakulla voi vakuutta vieraat omista leivontataidoistaan. Ei ole mikään maailman vaikein tehdä ja voittaa kaupan tekeleet sata-nolla. :)

      Poista
  4. Ahh prinsessakakkua kääretorttuna! Vähän niinkuin se leivos :) Nyt tuli vesi kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jotenkin paljon "sallitumpaa" tehdä kääretorttua kuin täytekakkua, silloin kun ei ole mikään erityinen juhlapäivä. :)

      Poista
  5. Tosi hieno kääretorttu, niin siististi olet saanut täytteen ja hillon sisälle ja kääretorttu on rullattu todella kauniisti :) Varmasti herkullista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kääretorttuun tekisi mieli ahtaa aina niin paljon täytettä kuin mahdollista, jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin siisti. Ja hyvää tosiaan oli. :)

      Poista
  6. Ai että, kun näyttää herkulta ja niin kauniilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Vihreä marsipaani tuo mukavasti kontrastia, muuten melko tylsän näköiseen kääretorttuun. :)

      Poista
  7. Tää taitaa mennä kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, et varmasti tule pettymään, jos testaat. :) Itsellä tosin to do -lista on jo niin pitkä, että sen purkamiseen ei taida loppuvuosi riittää. :)

      Poista
  8. Monelle kääretortusta suunilleen riittää? Mun pitäis tehdä kääretorttu'kakku' 20 henkilölle, joten mietin paljonko tätä (tai oikeastaan täytteen määrää) pitäisi suurentaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käytössä on normaalin kokoinen uunipelti, niin silloin ainakin 4 munan kääretorttupohja on just passelin kokoinen. Menekki riippuu tosi paljon muista tarjottavista eli mitä vähemmän tarjottavaa, niin sitä enemmän menee. Jos oletetaan, että kaikki ottais kääretorttua, niin silloin itse tekisin 2 kpl tällä kolmen munan ohjeella. Yksi neljän munan kääretorttu, johon myös täytteen ja kuorrutuksen määrä on kerrottu 1,33:lla, on kyllä siinä ja siinä riittääkö. Kylläpä vastasin hyvin vastaamatta oikein mihinkään. Varman päälle siis 2*kolmen munan torttu, niin riittää varmasti kaikille. :) Jos mahdollista, niin kannattaa täyttää kääretortut edellisenä päivänä, jolloin pohjat ehtii imeä vähän täytteestä kosteutta :)

      Poista