tiistai 23. helmikuuta 2016

Korvapuustit


Huonokin päivä muuttuu hyväksi, kun saa uunituoretta pullaa! Tällä kertaa uunista tuli ulos niitä kaikkein perinteisimpiä pullia eli korvapuusteja. Ensin aioin leipoa jotakin hieman erikoisempaa, kuten kristallipullia tai ruotsalaista bostonkakkua (systerkaka), mutta vaakakuppi kääntyi lopulta korvapuustien suuntaan, kun kerta blogistani ei niiden ohjetta vielä löytynyt. Jos korvapuustit haluaa tehdä uudenlaiseen muotoon, niin Annilta löytyy kiva ohje sydämen muotoisiin puusteihin.


Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa
3/4 dl (65 g) sokeria
3/4 - 1 tl suolaa
1 - 1 1/2 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
7- 8 dl (450 - 500 g) vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
60 g voita
1/2 dl sokeria
1 rkl kanelia

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
raesokeria


Ota jauhoista noin 50 g erilleen ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon, sokeri, kardemumma, suola ja jauho-hiivaseos. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vatkaa taikinaan hieman sitkoa. Lisää kananmuna. Lisää loput jauhoista ja lopuksi huoneenlämpäinen voi. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, lisää jauhoja tarvittaessa sen verran, että  taikina irtoaa kulhon reunoil. Anna kohota, kelmulla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro tai uuni on hyvä paikka) kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli levyksi (tai kauli kaksi levyä, jos tarpeeksi suurta leivonta-alustaa ei löydy). Levitä ohut kerros voita taikinalevylle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Rullaa levyksi ja leikkaa rullasta kolmion muotoisia paloja (kuva alempana). Laita pullan palat kapeampi puoli ylöspäin ja paina kahdella sormella korvapuustin muotoon. Laita pellille ja anna kohota vähintään puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaan.






14 kommenttia:

  1. Njam! Kyllä on kauniita ja tasalaatuisia pullia! Kelpaisi yksi nyt kahvin kaverina :) Perinneherkut ovat parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, meinasin laittaa tuohon tekstiin, että kyllä huomaa kotitekoisiksi pulliksi, kun jokainen on vähän eri mallinen :)

      Poista
  2. Minulla on pullatrauma. Ei ne koskaan onnistu. Olen yrittäny kaikkia kikkoja, joita olen ihmisiltä kuullu, mut kun ei niin ei. Lätyskää ja gonzokokoa pukkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne pullat minullakaan ole aina onnistunut. Kinttapullaa on tullut tehtyä useampaankin otteeseen. Pääsääntöisesti onnistuminen on kuitenkin taattu, jos hiivaa ei tapa liian kuumalla nesteellä, vaivaa taikina riittävästi ja antaa taikinana sekä pullien kohota tarpeeksi pikään. :)

      Poista
  3. Pulla on kyllä aina niin komiaa ;D Ihanan näköisiä pullia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pulla on kyllä hyvää ja maistuu lähes kaikille :)

      Poista
  4. Uunituore pulla ja lasi kylmää maitoa, nam! :) Kauniita pullia olet saanut, minulla vinksottaa puustit aina mikä minnekin suuntaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Tietysti valitsin parhaimman näköiset yksilöt tuohon etusijalle ja jätin ne enemmän vinksottavat piiloon :)

      Poista
  5. No juu, uunituore pulla ja päivä suorastaan paistaa! Puustit on niiiin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavana pullat voi sitten käyttää mikrossa, jolloin maku on lähes sama kuin uunituoreessa :)

      Poista
  6. Oletpa tehnyt nätit puustit. Tuoreen pullan tuoksu, parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuore pulla kyllä tuoksuu niin hyvälle :)

      Poista
  7. Lähdin leipomaan tällä ohjeella ja huomasin että kuivahiivan määrä on unohtunut ohjeesta pois! Jauhopussin ohjeen mukailemana laitoin hiivaa taikinaan yhden pussillisen. Menikö oikein? :D Hyviä (etana)pullia tuli, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun huomautit. Ei ollut eka kerta, kun joku ainesosa on unohtunut laittaa ohjeeseen. XD Aivan oikein laitoit :D Etanapullat oli tosi hienoja, ehkä yritän itsekin tehdä ensi kerralla sillä muodolla :)

      Poista