sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Turkinpippuri- ja Wiener nougat-marengit

 
Idea näihin marenkeihin lähti työkaverini Facebook-päivityksestä, jossa hän kovasti kehui Ravintolapäivillä maistamiaan turkinpippurimarenkeja. Viikonloppuna sitten olimme auttamassa häntä muutossa ja jotakinhan sitä piti viedä uuteen kotiin lahjaksi ja päädyttiin lopulta leipomaan marenkeja :) Kun olin kaupassa Turkinpippuri Crush -hyllyllä, mukaan tarttui heräteostona myös Wiener nougat Crush -pussi. Ajattelin, että siinä samallahan sitä tulee testattua toistakin makua.

Marenkimassaan lisätään usein jotakin happoa, jämäköittämään lopputulosta. Itseltä tämä lisäys jäi tällä kertaa tekemättä ja sen kyllä huomasi, sillä pursotusjälki ei ollut kovin terävä, mutta ihan kivan näköisiä noista silti tuli. Turkinpippurimarengit ovat omaa käsialaani ja Wienernougat marenkeihin oman käden jälkensä antoi Aino, joka on paremmin tunnettu villaisista jutuista. :D Kovan suostuttelun jälkeen sain kuitenkin hänet tarttumaan pursotinpussiin ja lopputulos oli vallan mainio. En kyllä osaa sanoa kummat marengit olivat parempia, sillä turkinpippurimarengeissa oli oma erityislaatuinen makunsa ja Wiener nougat taas oli perinteisemmällä tavalla herkullista :)


Turkinpippuri- ja Wiener nougat-marengit
4 valkuaista
2 dl (175 g) sokeria
(1 tl etikkaa tai sitruunanmehua)
2 rkl Turkinpippuri Crushia
2 rkl Wiener nougat Crushia

Ota valkuaiset hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Vaahdota valkuaiset. Jos lisäät sitruunanmehua tai etikkaa, sekoita se vaahdon joukkoon tässä vaiheessa. Vatkaa sokeria valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä. Jatka vaahdottamista, kunnes sokerikiteet ovat kauttaaltaan sulaneet.

Jaa marenkimassa kahteen osaan ja lisää toiseen seokseen 2 rkl Turkinpippuri Crushia ja toiseen 2 rkl Wiener nougat Crushia.

Pursota pieniä marenkeja ja paista 75-100 asteessa, kunnes marengin ovat täysin kuivuneet, eikä sisus ole enää sitkeä. Tähän pitää varata useampi tunti aikaa, mutta odotus kyllä palkitsee! :)
Tästä kuvasta erityismaininta Ainolle, jonka pakotin ottamaan elämänsä ensimmäisen ruokakuvan :)

2 kommenttia:

  1. Sinä aina muistuttelet täällä mitä itsekin pitäisi tehdä. Marengit ovat olleet listalla vuoden. Mulla olisi makutomusokeriakin kaapissa :) eikä nämä edes ole niin vaikeita. Jonkun verran vaan vaatii aikaa kun paisto on pitkä. Ihanan näköisiä nämä sinun makumarengit nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näyttää olevan sama maku leivonnaisten suhteen. :) Marengit on tosiaan kaikkea muuta kuin vaikeita tehdä. Viimeistään sitten, kun seuraavan kerran jää valkuaisia jostain yli, niin kannattaa muistutella ohje mieleen :D

      Poista