maanantai 7. marraskuuta 2016

Valkosuklaakakku

Kevyt ja aavistuksen kahvin makuinen valkosuklaakakkupohja yhdistettynä aivan mahtavan makuiseen valkosuklaakreemiin ja raikkaisiin vadelmiin takaa äärimmäisen ihastuttavan makunautinnon. Alkuperäinen ohjeessa, josta tämän kakun muokkasin uuteen uskoon, ei ollut käytetty lainkaan vadelmia. Totesin kuitenkin ohjetta testatessani, että jokin raikas lisä toimisi kakussa erittäin hyvin ja oikeassa olin! Vadelma tuo mukavasti raikkautta melko tuhdin valkosuklaareemin vastapainoksi ja tekee makumaailmasta näin entistä rikkaamman.

Alkuperäisessä ohjeessa ei myöskään ollut vatkattu valkosuklaakreemiä vaahdoksi, vaan se levitettiin sellaisenaan kakun väliin ja pinnalle. Ajattelin kuitenkin testata, miten kreemi käyttäytyisi, kun sitä pyöräyttää sähkövatkaimella. Onneksi testasin, sillä kreemin koostumus muuttui monin verroin paremmaksi. Kuohkeampi koostumus sopi mielestäni paremmin tähän kuin ganachemainen ratkaisu. Valkosuklaakreemin maku, no se oli mielestäni huikean hyvä. Aion hyödyntää kreemiä jatkossa myös muissa leivonnaisissa! Ohje on otettu jälleen Parhaat leivonnaiset -kirjasta. Jos tulevalle isänpäivälle on vielä kakku mietinnässä, niin tässä on hyvä vaihtoehto perinteisen kermakakun korvaajaksi :)

Pohja:
40 g voita
85 g valkosuklaata
4 isoa tai 5 normaalikokoista kananmunaa
125 g (vajaa 1 ½ dl) sokeria
125 g (2 dl) vehnäjauhoja
2 rkl vahvaa mustaa kahvia

Valkosuklaakreemi:
85 g voita
175 g valkosuklaata
90 g (1 ½ dl) tomusokeria
125 g ranskankermaa
1 rkl vahvaa mustaa kahvia tai kahvilikööriä
100 g vadelmia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja jauhota vuoka vielä kauttaaltaan. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot munavaahdon joukkoon siivilän läpi. Sekoita joukkoon suklaaseos ja kahvi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa veitsellä kahteen osaan.

Valmista valkosuklaakreemi sulattamalla voi ja valkosuklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon tomusokeri. Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon ranskankerma ja kahvi. Laita seos jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi kreemiksi sähkövatkaimella. 

Levitä noin kolmasosa kreemistä toisen kakkupohja päälle. Ripottele kreemin pinnalle vadelmat. Laita toinen kakkupohja päälle ja kuorruta kauttaaltaan lopulla kreemillä. Koristele haluamallasi tavalla. 





10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku taas!
    Kivaa illan jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Oho, mikä kakku! Ihanan näköinen, ja maku varmasti herkkua! :p

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs näyttää taas niin herkulliselta. :P Valkosuklaakreemi kuulostaa tosi hyvältä, pitää kokeilla joskus. Meillä on jo isänpäiväksi valittu sinun Daim-kakkusi. Katotaan, josko saan sen onnistumaan. :) Herkkua se on taatusti. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mahtavaa, täytyy tulla sunnuntaina tai alkuviikosta kurkkimaan, miltä näyttää. :) Heh, eihän se toki mikään minun oma ohje ollut, mutta olen otettu, jos jokin minun postauksen innoittamana päättää sitä kokeilla :D

      Poista
  4. Näyttää ihan uskomattoman hyvltä! Kivasti korkeuttakin tällä kakulla. :) Osallistu ihmeessä meidän blogin marraskuun suklaa-haasteeseen, täältä löytyy: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli erittäin korkea. Ei mahtunut edes pystyssä jätskirasiaan, kun laitoin osan pakkaseen. Täytyy tulla kurkkaamaan, minkälainen haaste teillä onkaan :)

      Poista
  5. Tuo valkosuklaakreemi vaikuttaa herkulliselta! Pistänpä korvan taakse :D

    VastaaPoista