Hopeatoffeehyydykekakku
Pohja:
275 g
digestivekeksejä jauhettuna
125 g voisulaa
1. Sekoita keksit ja sula voi keskenään. Painelee halk.24 cm
irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
mousse:
7 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
3 dl vispikermaa
3 keltuaista
200 g (appelsiini)tuorejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
3 valkuaista
noin.100 g
hopeatoffeekarkkeja
1 dl vispikermaa
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
vispikerma. Vaahdota valkuaiset
2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi,
lisää tuorejuusto vatkaten, sulata karkit ja 1 dl kermaa kattilassa, vatkaa
niiden joukkoon keltuaisvaahtoa niin paljon että seos on notkeaa. Vatkaa notkea
hopeatoffeeseos keltuaisvaahdon sekaan. Sulata suklaa ja sekoita täytteen joukkoon.
3. Kääntele joukkoon vispikerma.
4. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena
nauhana täytteeseen.
5. Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto, kaada pohjan
päälle..
Maku oli ihanan pehmeä, hopeatoffeen maku oli juuri sopivan mieto, kannattaa kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti