Kinuskimisu
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
rouheena
1. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele joukkoon kaikki muut
aineet, jotka on sekoitettu keskenään.
2. Kaada taikina kahteen irtopohjavuokaan, toisen halk.24 cm
ja toisen 26cm, paista 200 asteessa, kunnes pohjat ovat keskeltäkin kypsiä.
3. Aseta suurempi pohja irtopohjavuokaan halk.26 cm, joka on
vuorattu leivinpaperilla.
Täyte:
5 dl Flora vispiä
200 g
vaniljatuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
130 g valkoista
suklaata
2 dl
kinuskikastiketta
1 ½ dl
pähkinärouhetta
5 liivatelehteä
1. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota Flora vispi. Sekoita
tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella, sulata suklaa
ja kaada joukkoon, koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon myös kinuskikastike ja
pähkinärouhe. Kääntele joukkoon Flora vispi.
2. Liuota liivatteet ½ dl kiehuvaa vettä, anna jäähtyä
hieman ja kaada täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä
irtopohjavuoassa olevan pohjan päälle ja aseta pienempi pohja täytteen päälle,
kaada lopputäyte pienemmän pohjan päälle, anna hyytyä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti