sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Saksanpähkinä-kerroskakku

 
Tätä ohjetta olen kokeillut aikaisemmminkin ja todennut sen todella hyväksi. Siksi päätin laittaa siitä postauksen blogiini. En muista, mistä olen ohjeen napannut, mutta jostain toisesta blogista se taisi olla. Ensimmäisellä kerralla käytin pekaanipähkinöitä ja tällä kertaa saksanpähkinöitä. Tähän voi laittaa sellaisia pähkinöitä joista itse pitää.

Kakkutaikina
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 1/4 dl (275 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 ruokasoodaa
200 g kermaviiliä
1/2 dl vettä

Pähkinäseos
2 dl saksanpähkinöitä
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia

Hienonna saksapähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita saksanpähkinärouhe, sokeri ja kaneli kulhossa.

Kakkutaikinan valmistus
1. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakku/leipävuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään.
3. Sekoita kermaviili ja vesi keskenään.
4. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. 
5. Kääntele vaahdon joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja kermaviili-vesi seosta.
6. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele taikinan pinnalle puolet pähkinäseoksesta (lusikalla). Tämän jälkeen levitä loput taikinasta pähkinäseoksen päälle. Ripottele taikinan pinnalle loput pähkinäseoksesta. Paista kakkua uunin alatasossa noin 1 h -1h ja 15 minuuttia. Huom kakun pinta täytyy peittää foliolla noin puolen tunnin paiston jälkeen, muuten pinnalla olevat pähkinät palavat.

Kakun väliin tulee herkullista pähkinäseosta

...Ja myös pinnalle
Tältä kakku näyttää uunista ottamisen jälkeen. Meinasi käydä vuoka pieneksi.

Ja kakku on niin hyvää, että sitä itseäänkin hymyilyttää :D

5 kommenttia:

  1. Haha kyllä kakku hymyilee :D
    Se on tosi hyvä resepti, kiitos!!

    VastaaPoista
  2. hyvännäköisytä kakku,harvoin tulee käytettyä pähkinöitä leivonnassa,pitää kyl ostaa kaappiin :) Mun blogista löytyy sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  3. Nams, näyttää hyvältä! Tätä on pakko tehdä joskus äidilleni, sillä hän rakastaa kaikenlaisia pähkinäisiä leipomuksia

    VastaaPoista
  4. Olen vissiin leiponu niin vähän viime aikoina, etten oo ees tajunnu, että olet tehny uuen blogin. Olen iloisesti yllättyny. Olen ottanu sulta vanhasta blogista monta ohjetta ja niitä selatessa päätin mennä kattomaan tarkennusta ohjeeseen. Silloin vasta näin, että olet siirtyny bloggerin puolelle. En käsitä, miten en oo aiemmin tajunnu. Olen seurannu sinua blogilistalla, joka ei tietenkää oo päivittyny. No mut hyvä näin. Tästä kakusta ainakin aion alotella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista ja hienoa että löysit uudenkin blogin:) Kyllästyin tosiaan Vuodatuksen roskapostitulvaan ja vaihdoin siksi bloggeriin.

      Poista