maanantai 29. syyskuuta 2014

Tiramisu kääretorttupohjalla

Aito tiramisuhan koostuu kahvilla kostutetuista keksikerroksista ja mascarponetäytteessä. Tässä tiramisuleivonnaisessa keksit on korvattu kääretorttupohjalla. Lisäksi täytteeseen on käytetty liivatelehtiä, jotta kakku ei kumottaessa leviäisi. Liivatteiden määrän arvioin melko lailla summassa ja pakko myöntää, että tällä kertaa osui täysin nappiin. Täytteestä tuli juuri sopivan pehmeää. Kostutusliemen vahvuutta voi vaihdella sen mukaan, kuinka voimakkaan kahvin aromin kakkuun haluaa.

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl (135 g) sokeria
1 dl (70 g) perunajauhoja
2 rkl (11 g) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa (8-10 min). Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa kääretorttupohja vuokaan sopiviksi paloiksi.

Kostutusliemi
1 dl vettä
1-2 tl pikakahvijauhetta
2 rkl sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Tiramisutäyte:
2 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 kananmunaa
250 g mascarponea
3/4 dl sokeria Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Seoita keltuaiset, mascarpone ja 1/4 dl sokeria keskenään. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria jämäkäksi vaahdoksi, laita kylmään odottamaan. Ota kermasta 2 rkl erilliseen kulhoon liivatteen sulattamista varten. Vaahdota loput kermasta vaahdoksi ja kääntele keltuais-mascarponeseoksen joukkoon. Kuumenna 2 rkl kermaa mikrossa ja liuota sekaan kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kokoa kakku asettamalla kääretorttupohjan palanen vuoan pohjalle. Kostuta pohja kahviseoksella ja levitä täytettä päälle. Toista tämä prosessi niin useasti kuin kakkupohjaa riittää. Laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. Kumoa kakku seuraavana päivänä vuoasta ja koristele esim. kermavaahdolla ja suklaarouheella

Ensimmäiseksi vuokaan aseteltu kakkupohja
Täyte levitetty kostutetun kakkupohjan päälle
Tiramisu on valmis vetäytymään jääkaappiin
Seuraavana päivänä kumottuna näyttää tältä
Viimeistely hoidettu kermavaahdolla ja suklaarouheella

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen! Ja kiva idea :) Olen itse miettinyt, että olis kiva tehdä joskus täytekakkukin voileipävuokaan. Vaihtelu virkistäisi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Suorakaiteen muotoisen kakun etuja on, että palat on helpompi leikata.

      Poista