Pullataikina:
2 1/2 dl (250 g) maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
3/4 dl (65 g) sokeria
1 kananmuna
450-500 g vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
3/4 - 1 tl suolaa
100 g voita
Täyte:
1 ps Blå Band vanijakastikejauhetta
2 dl maitoa
Kuorrutus:
marjamehua
1 1/2 dl (90 g) tomusokeria
Valmista pullataikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte tasaisesti pinnalle. Itse jaoin taikinan kahtia ja kaulitsin 2 kpl 23*34 cm levyä. Rullaa levy kääretortun tapaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Asettele palat voideltuun kakkuvuokaan. Asettelu saa olla melko väljää. Anna kohota ja voitele kananmunalla. Paista 200 asteisen uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta tomusokerikuorrutuksella.
Vaniljakreemi levitetty pullataikinan pinnalle |
Pullat aseteltuna halk. 24 cm irtopohjavuokaan |
Kohonneet ja voidellut pullat |
Paistunut bostonkakku |
Kuorrutettu bostonkakku |
Yli jääneestä taikinasta leivotut irtopullat |
Ihanan näköinen! Tein itsekin jokin aika sitten vaniljabostonia, mutta olis kyllä saanut siihen laittaa enemmän täytettä. Sitä oli liian vähän, ei maistunut tarpeeksi.
VastaaPoistaMulla kävi tämän kanssa vähän samalla lailla. Olisi pitänyt kaulita taikinasta ohuempi levy, niin olisi tullut pullaan kierroksia ja sitä kautta täytettä enemmän. Ensi kerralla sitten:)
Poista