tiistai 21. lokakuuta 2014

Brookies


Useassa blogissa olen nähnyt näitä Amerikan herkkuja ja pitihän se itsekin lopulta testata.  Voiko lopputulos olla muuta kuin herkullinen, kun yhdistetään brownie ja cookie... no ei voi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.Oikeasti cookie-taikinan pitäisi levittyä tasaisesti brownie-taikinan pinnalle, joten kannattaa ripotella pienempiä paloja tiheämpää, jotta lopputulos olisi paiston jälkeen tasainen. Toisaalta minusta laikukas lopputulos on ihan kivan näköinen. Ohjeen näihin löysin Henskikseltä.

Brownie-taikina
2 kananmunaa
1 dl (70 g) fariinisokeria
1 dl (60 g) tomusokeria
75 g voita
150 g tummaa suklaata
1/2 tl suolaa
1 1/4 dl (80 g) vehnäjauhoja

Cookie-taikina
50 g voita
1 dl (70 g) fariinisokeria
1 kananmuna
1 1/4 dl (80 g) vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 Daim-patukka (56 g)

Valmista ensin cookie-taikina. Rouhi Daim-patukka veitsellä. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää muna joukkoon vatkaten. Kääntele joukkoon Daim-rouhe sekä kuivat aineet. Laita valmis taikina jääkaappiin odottamaan.

Valmista brownie-taikina. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (15*25 cm) leivinpaperilla. Sulata voi ja suklaa yhdessä kattilassa tai mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota munat ja sokerit ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan. Ota cookietaikina jääkaapista ja ripottele tapaisesti brownie-taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vuoan kokoa säädetty hieman pienemmäksi
Cookie-taikina ripoteltu brownie-taikinan pinnalle
Brookie uunista ottamisen jälkeen





8 kommenttia:

  1. Tätä herkkua on niin monessa blogissa leivottu ja kehuttu... koskahan itse saisin aikaiseksi leipoa :) Varmasti maistuvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan. Jenkkileivonnaiset eivät petä, jos tykkää tuhdista ja makeasta :)

      Poista
  2. Mun on kanssa tätä pitänyt kokeilla, mutta aina on jäänyt... Pitäisi ehdottomasti tehdä, näyttää nimittäin niin ihanalta! :)

    VastaaPoista
  3. Brookies on kyllä hyvää, mutta aikamoinen kaloripommi ;). Minä halusin nimenomaan jättää brownien osittain näkyviin, eli brownies pohjalla ja sen päällä sitten tasaisin välein Cookie -kohta, jotka laitoin pallona brownien päälle Cookie -kauhalla. Näin paistuessaan pallo levisi aina pyöreäksi Cookiesiksi. Kokeilin myös Townieta, jossa brownie -taikina paistetaan murotaikinan sisällä. Myös tosi hyvää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän nämä Amerikan herkut tuppaa olemaan:) Townie-ohje meni heti kokeiltavien listalleni, kun näin sen sivuillasi:)

      Poista