Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1 1/2 l omenoita
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Näillä määrillä tein uunivuokaan
Pohja:
3 kananmunaa
1 1/2 dl (130 g) sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 3/4 dl (245 g) vehnäjauhoja
75 g voita sulatettuna
3/4 dl kermaa
Täyte:
1 l (4 kpl normaalikokoisia) omenoita
Muruseos:
35 g voita
3/4 dl (65 g) sokeria
3/4 dl kaurahiutaleita
3/4 tl kanelia
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
Valmista muruseos nyppimällä kaikki ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja viipaloi omenat. Pirskottele päälle sitruunan mehua, etteivät omenat tummu.
Valmista pohjataikina. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, voita ja maitoa. Kaada taikina vuokaan ja asettele omenat pinnalle. Ripottele lopuksi muruseos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasossa 20-30 minuuttia, riippuen vuoan koosta ja pohjan paksuudesta.
Pohjataikina levitetty vuoan pohjalle |
Omenat aseteltu pohjataikinan päälle |
Muruseos ripoteltu omenoiden pinnalle |
Paistettu piirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti