sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Mehevä omenapiirakka

Tätä omenapiirakkaa tulee tehtyä usein. Resepti on erittäin simppeli ja kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät yleensä kaapista. Tällä kertaa tein 3/4 * annoksen uunivuokaan. Täysillä määrillä kannattaa tehdä normaalikokoiselle uunipellille. Puolittamalla ohjeen tulee sopiva annos halk. 24 cm kakkuvuokaan.

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

Täyte:
1 1/2 l omenoita

Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä


Näillä määrillä tein uunivuokaan

Pohja:
3 kananmunaa
1 1/2 dl (130 g) sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 3/4 dl (245 g) vehnäjauhoja
75 g voita sulatettuna
3/4 dl kermaa

Täyte:
1 l (4 kpl normaalikokoisia) omenoita

Muruseos:
35 g voita
3/4 dl (65 g) sokeria
3/4 dl kaurahiutaleita
3/4 tl kanelia

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
Valmista muruseos nyppimällä kaikki ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja viipaloi omenat. Pirskottele päälle sitruunan mehua, etteivät omenat tummu.
Valmista pohjataikina. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, voita ja maitoa. Kaada taikina vuokaan ja asettele omenat pinnalle. Ripottele lopuksi muruseos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasossa 20-30 minuuttia, riippuen vuoan koosta ja pohjan paksuudesta.

Pohjataikina levitetty vuoan pohjalle
Omenat aseteltu pohjataikinan päälle
Muruseos ripoteltu omenoiden pinnalle
Paistettu piirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti