tiistai 28. lokakuuta 2014

Pähkinäinen suklaa-päärynäkakku


Tämä ohje on Johan Åkerbergin Suklaakirjasta. Päärynät eivät juurikaan maistuneet, mutta hyvä perusvuokakku, jota kannattaa kokeilla, jos pöydällä lojuu ylimääräisiä päärynöitä. Pähkinöitä voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.

Pähkinäinen suklaa-päärynäkakku
150 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl (130 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata rouhittuna
1 kuorittu ja paloiteltu päärynä
1 dl hasselpähkinöitä
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa munat  joukkoon yksitellen. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Viimeiseksi kääntele suklaa ja päärynät taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsynyt. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista.

Esivalmistelut hoidettu

Taikina levitetty vuokiin

Paistetut kakut

Tummahkosta pohjasta huolimatta pinta jäi vaaleaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti