sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Sitruunabrowniet

Brownie, johon ei tule suklaata...whaaaat? Kyllä vain, totta se on! Koostumus on brownielle ominaiseen tapaan tahmea ja tiivis, eikä suurta palaa tarvita taltuttamaan makean nälkää. Ohjeen näihin löysin Tarun blogista. Myös Kirsi oli kyseistä herkkua leiponut.

Brownietaikina:
3 1/2 dl (225 g) vehnäjauhoja
3 dl (265 g) sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 kananmunaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan kuorta

Kuorrutus:
4 rkl sitruunanmehua
5 dl (300 g) tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan mehu sekä kuori. Kääntele kuivat aineet joukkoon.
Kaada taikina vuokaan (n.20x30cm) ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Brownien kuuluu olla vielä vähän tahmea kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Siivilöi tomusokeri sitruunamehuun ja sekoita. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneen brownien päälle. Jos haluat, koristele tässä vaiheessa, sillä kuorrute jähmettyy melko pian. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa kunnolla jäähtynyt brownie paloiksi ennen tarjoilua.

9 kommenttia:

  1. Minäkin olen näitä tehnyt! Oli kyllä ihania herkkuja :D
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/sitruunabrowniet-makeankirpealla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, että olin tallentanut ohjeen sekä Kirsin että sinun blogistasi. Nyt kun tarkastin, niin ohjeen olen ottanut sinun sivuiltasi. Korjaan sen tekstiin :)

      Poista
    2. Tämä ohje onkin ollut vähän joka puolella ;) Katselin oikein että missä kaikkialla ohje on ollut. Niin Kirsi oli ottanut ohjeen Suklaapossulta. Minä olin katsellut tätä myös Suklaapossulla ja Suklaapandalla. Suklaapossu oli ottanut ohjeen Kaikkea makeaa-blogista (jota ei enää ole). Ja Suklaapanda (nyk. Wicked sweet kitchen) oli suomentanut ohjeen ulkomaisesta blogista (http://www.beckybakes.net/2012/04/04/sticky-gooey-lemon-brownies/).
      Näin ne ohjeet liikkuu! Heh! ;D

      Poista
    3. Näinhän se on. Hyvä ohje leviää nopeasti:)

      Poista
  2. Hyvältä näyttääja ohjekin helpon näkönen. Tota kondensoitua maitoa en oo nähny missään, vaikka välillä oon yrittäny kauppareissulla katella. Se menis myös siihen banoffee -kakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Muutama vuosi sitten kondensoitua maitoa ei löytynyt meidänkään kaupoista, mutta nykyään sitä saa ihan Ylivieskastakin melkein joka kaupasta ja jopa valmiiksi keitettynä.

      Poista
  3. Oih... tää on herkkua :) Ihanan sitruunaista ja mehevää!

    VastaaPoista