torstai 26. toukokuuta 2016

Missisippi caramel cake


Tein työkaverilleni Terhille Prinsessa-mansikkamuffinssien lisäksi synttäritarjoiltavaksi Missisippi caramel cakea. Myös tätä pääsin itse maistamaan ja hyvältähän se maistui, vaikka ei tarvinnutkaan väkertää yhtä paljon kuin prinsessamuffinssien kanssa. :) Tätäkin aion jossain vaiheessa tehdä itselleni, oli sen verran hyvää. Vähän tuli mieleen Rocky roadit, kun päälle tuli vaahtokarkkia ja taikinan sisälle suklaahippuja. Kuva on tosi huono, mutta koitetaan elää sen kanssa. :) Näihinkin ohje löytyi Kinuskikissa sivuilta.


Pohja:
3 dl (200 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
¾ dl vettä
1 rkl pikakahvijauhetta
125 g voita
2 kananmunaa
2 dl (140 g) fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
70 g tummaa suklaata (pieniä nappeja tai rouhetta)

Täyte:
140 g minivaahtokarkkeja

Kahvikinuski:
2 dl kuohukermaa
1½ tl pikakahvijauhetta
2 dl (140 g) fariinisokeria

Koristelu:
marsipaania

 
Vuoraa halk. 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseeen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon kahvijauhe. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti keskenään. Lisää muna-sokeriseoksen joukkoon vuorotellen kuivia aineita siivilän läpi, voita ja kahvia. Lisää lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ota kakku pois uunista ja ripottele vaahtokarkit tasaisesti pinnalle. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kahvikinuski keittämällä kaikkia aineita keskenään, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Levitä kuorrutus vuoassa olevan kakun pinnalle. Laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi ja koristele haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Oikea herkku-pommi :)
    Tässä on taas sellaiset ainekset, että ei voi muutakuin onnistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinainen pommi. :D Ainekset herkulliseen lopputulokseen on kyllä koossa ja hyvää olikin :)

      Poista
  2. Katsoin ensin kuvasta ,että alta pilkottaa poppareita.. :) Hyvältä kuulostaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä idea muunneltuun poppariversioon :) Paloiksi leikattuna kakku näytti paremmalta. Jostain syystä vaahtokarkit ei sulanut täysin yhtenäiseksi levyksi, vaan jäivät vähän irralleen. Pinta alkoi paiston aikana tummumaan sen verran, että en uskaltanut pitää uunissa enää yhtään kauemmin :)

      Poista