perjantai 27. helmikuuta 2015

Saksanpähkinämuffinssit nutella-kuorrutteella

Tähän herkulliseen reseptiin törmäsin Leipoo sukkasiillaan -blogissa. Oli pakko testata välittömästi, sillä jääkaapissa sattui olemaan avattu nutellapurkki. Maistettuani näitä, järki meinasi lähteä, niin hyvää oli, varsinkin kuorrutus. Mielestäni paras muffinssikuorrutus, jota olen koskaan kokeillut, ja olen kokeillut monia. Toimii varmasti myös pikkuleipien täytteenä. Muffinssitaikina oli erittäin hyvä ja mehevä, vaikka siihen tuli ainoastaan 50 g voita, melkeinpä siis terveysleivonnaisia ;) Suluissa alkuperäisen reseptin ainekset.

Saksanpähkinäpähkinämuffinssit (9-10 kpl):
50 g voita 
1 dl (70 g) fariinisokeria 
1 kananmuna 
1 3/4 dl (115 g) vehnäjauhoja 
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaviiliä (creme fraichea)
1/2 dl kermaa (maitoa)
1 1/2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä (pekaanipähkinöitä)

Nutellakuorrute:
85 g voita
3/4 dl nutellaa
1 1/4 dl (75 g) tomusokeria
1 rkl kermaa (maitoa)

Paahda pähkinät uunipellillä 175 asteessa 7-10 minuuttia. Tarkkaile tilannetta koko ajan, sillä pähkinät palavat silmän räpäyksessä. Anna pähkinöiden jäähtyä hetki ja rouhi karkeaksi rouheeksi.

Laita muffinssipellin syvennyksiin paperiset muffinssivuoat. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukoon kananmuna koko ajan vatkaten. Kääntele rouhitut pähkinät taikinan joukkoon. Lisää puolet kuivista aineista (siivilän läpi). Kääntele mukaan kermaviili. Lisää loput jauhot ja lopuksi kerma. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa, siihen ei jää taikinaa. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutte vaahdottamalla huoneenlämpöiset ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Laita seos pursotinpussiin ja pursota kuorrute muffinssien pinnalle. Koristele esim. Daim-rouheella.

4 kommenttia:

  1. Olivat varamasti tosi namuja saksanpähkinällä! Kuorrute tosiaan kuuluu tosiaan vähän-liian-hyvää-ollakseen-totta -kategoriaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sopi saksanpähkinätkin. Ja se kuorrute, mm..mm.mmhh:)

      Poista
  2. Nyt taitaa olla Nutella-kausi meneillään, vastaan on tullut Nutella-pullaa, -piirakkaa yms. ;)
    Nämä kyllä vaikuttaa erittäin suussa sulavilta. Pähkinät tuo kivasti purutuntumaa.

    VastaaPoista
  3. Joo, olen kanssa huomannut saman. Nutella on kyllä niin hyvää, etten yhtään ihmettele, että siitä reseptejä väsäillään:) Pähkinät tosiaan antavat mukavaa rakennetta muffinsseihin ja vielä kun ne paahtaa, niin saa makuunkin mukavasti syvyyttä:)

    VastaaPoista