Pehmeä ja mehevä suklaakakkupohja:
2 dl sokeria
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1/2 dl (20 g) tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
0,5 dl öljyä
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta
1 dl kevytmaitoa
100 g taloussuklaata
Täyte:
1 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
100-150 g aprikoosimarmeladia
100-150 g aprikoosimarmeladia
Suklaaganache:
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata (50 %)
100 g tummaa suklaata (50 %)
50 g maitosuklaata (27 %)
20 g glukoosisiirappia
15 g voita
Kakkupohjan valmistus
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele (ja jauhota) valmiiksi n.
20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Mittaa, yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää maito. Lämmitä hellalla
miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut maitoon.
Nosta kattila pois levyltä.
Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen sekaan
kermaviili, öljy, appelsiininkuoriraaste, vaniljauute (en laittanut vaniljauutetta) sekä suklaamaito. Vatkaa sekaisin.
Siivilöi kuivat aineet nesteiden päälle ja vatkaa sekaisin. Jatka
vatkaamista keskiteholla n. 2 minuutin ajan ja kaada sitten taikina
kakkuvuokaan. (Taikina on melko löysää)
Paista uunin keskitasolla n. 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa.
Huom! kakkupohja on melko kostea, joten tikkuun voi jäädä hieman murusia kakusta, muttei enää löysää raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15-20 minuuttia, irroita kakku vuoasta ja
kääri kelmuun. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. Itselläni kakku
oli yön yli jääkaapissa ennen täyttämistä.
Täytteen valmistus
Ota kermasta noin 1 rkl erilleen ja sulata suklaa sen kanssa mikrossa kovalla teholla välillä sekoittaen (30 sek. kerrallaan). Lisää tuorejuusto hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota loput kermasta ja kääntele varovasti tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon.
Ganachen valmistus
Paloittele suklaa pieneksi paloiksi ja laita kulhoon voin ja glukoosisiirapin kanssa. Kiehauta kerma ja kaada muiden ainesten päälle. Sekoittele seosta kunnes se on tasaista.
Kakun kokoaminen
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä jokaiseen väliin ensin aprikoosimarmeladia ja sen päälle valkosuklaatäytettä. Anna täytetyn kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kuorruttamista. Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä yli valunut ganache kakun reunoille veitsellä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kakun kokoaminen
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä jokaiseen väliin ensin aprikoosimarmeladia ja sen päälle valkosuklaatäytettä. Anna täytetyn kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kuorruttamista. Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä yli valunut ganache kakun reunoille veitsellä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Voi mikä ihanuus! Suklainen unelma ja tuo pala on niin herkullisen näköinen ♥
VastaaPoistaKiitos:)
PoistaNäyttää kyllä todella hyvältä! Laitan ohjeen muistiin vastaisuuden varalle. :)
VastaaPoistaTämä on mukavaa vaihtelua vaikka perustäytekakulle:)
PoistaVoi vitsit, että näyttää hyvältä! Maistuisi palanen minullekkin!
VastaaPoistaOli kyllä hyvää. Pohja oli niin mehevä ja suklainen, ettei kostutustakaan tarvinnut:)
PoistaOi, mikä kakku! Tuo valkosuklaatäyte vaikuttaa myös herkulliselta.. Täytyykin kokeilla tätä tilaisuuden tullen :)
VastaaPoistaOli kyllä hyvä täyte, vaikeahan se olisi noista aineksista pahaa saadakaan:)
PoistaKakku näyttää tosi hyvältä ja on pakko päästä kokeilee (: pari kysymystä vaan ennen kakun tekoa.
VastaaPoistaVoinko korvata vaniljauutteen vaniljasokerilla?
vuokani on halkaisijaltaan 24cm. saanko sillä tarpeeksi korkean pohjan että saisin leikattua kolmeen osaan?
kiitos etukäteen (:
Kiitos paljon :) Vaniljauutteen voi korvata vaniljasokerilla, varmaan joku 1-2 tl voisi olla sopiva määrä. Jos rehellisiä ollaan ja miksei oltais, ;) niin ei tuo vanilja hirveästi pohjassa maistu eli halutessaan voi jättää kokonaan poiskin. Tuo 4 cm lisäys halkaisijassa saattaa kuulostaa vähältä, mutta tilavuudessa kasvu on yllättävän suuri. Kolmeen osaan leikkaaminen tulee olemaan, jos ei mahdotonta, niin ainakin hyvin hankalaa. Jos ei pienempää vuokaa löydy, niin silloin kannattaa tehdä suurempi määrä taikinaa (1,5 kertaisena on varmaankin hyvä määrä). Toivottavasti sait vastauksia kysymyksiisi ja jos jokin jäi mietittyttämään, niin vastailen ilomielin. Tulehan ihmeessä sitten kertomaan, miten onnistui :)
PoistaTämä oli tosi hyvää, kiitos ohjeesta. Aprikoosin vaihdoin vadelmaan, mutta muuten noudatin ohjetta.
VastaaPoistaMukavaa, että testasit ja tykkäsit. :) Vadelma toimii varmasti hyvin täytteenä. Iso peukku, että lähdit rohkeasti testaamaan ohjetta, vaikka tämä on varmaankin monimutkaisin ohje, mikä minun blogista löytyy.
PoistaTämä nousi top3 suklaakakuissa ja muutamaa on tullut testailtua! Loppupelissä kuitenkin aika kivuttomasti tuli. Maut oli kohdillaan ja kun teki pohjan edellisenä päivänä niin nopea täyttää. Maku tosin vielä parani, kun sai yön yli maustua ;). Aika vähän jäi maisteltavaa... Tuo kuorrute on ihanan leikattava.
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Loistavaa, että nousi top3:seen. :) Niinhän se on, että kun tekee pohjan edellisenä päivänä, niin kakku valmistuu tosi nopeasti seuraavana päivänä. Itsekin tykkään kovasti tästä kuorrutteesta nimenomaan leikattavuuden vuoksi. Jotkin suklaakuorrutteet on sellaisia, että niiden leikkaamiseen pitää käyttää melkoista väkivaltaa ja leikkuujälki on sitten sen mukaista. Tämän voi ottaa suoraan jääkaapista ja leikkautuu siltikin suht. nätisti. Vielä kun käyttää kuumaa veistä, niin jälki on entistäkin siistimpää. :)
PoistaMoi? Tarviiko tuota glukoosi siirappia välttämättä olla? En viitsisi ostaa kun luulen että jää pyörimäännloppu vain kaapin pohjalle :/
VastaaPoistaHei! Voi tehdä ilmankin tai käyttää vaikka vaaleaa siirappia, jos sellaista sattuu kaapista löytymään. :) Jos päädyt nyt tai myöhemmin glukoosisiirappia ostamaan, niin sitä voi käyttää esimerkiksi itse tehtyyn jätelöön >> http://adebisia.blogspot.fi/2016/01/jaatelo-ilman-jaatelokonetta.html
Poistakiitos vastauksestasi! lähinnä se mietitytti että mikä on glukoosi siirapin tarkotus tuosa suklaaganachellessa, antaako se tuon kiillon vai paksuuden, makeuden vai minkä :D ? pysyykö päällys täyte jämäkkänä ilman sitä :)?
VastaaPoistaTietääkseni se parantaa ganaschen rakennetta ja antaa kiiltoa. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, niin jämäkkyyttä saa lisäämällä suklaata :)
PoistaMoi!
VastaaPoistaJa taas leivotaan, nyt kokeilen pohjaa gluteenittomana. Tämä on ollut ensimmäisestä kakusta lähtien THE suklaakakku, jota pitää tehdä, jos halutaan hyvää kakkua. Ja on haluttu tosi monta kertaa.
Moi! Onps tosi mukava kuulla, että on päätynyt THE kakuksi. :D Pitäisi itsekin testata pitkästä aikaa, miltä tämä maistuikaan. :)
Poista