perjantai 21. lokakuuta 2016

Daim-kakku

Daim ja Pätkis, siinä on kaksi suklaapatukkaa, jotka mielestäni toimivat parhaiten leivonnaisissa. Niitä voi käyttää sekä täytteisiin, kuorrutteisiin että taikinoihin. Kaupan Daim-kakku, löytyy pakastealtaasta, moniko on maistanut? Useat siitä pitää ja itsekin olen kerran tai kaksi maistanut, tosin siitä on sen verran kauan aikaa, etten pysty sanomaan kuinka lähelle tämä kotitekoinen versio pääsi makumaailmaltaan. Ei tämä ainakaan huonompaa ole, sen voin sanoa! :)

Inspiraation leipomiseen sain tällä kertaa Leipoosi Facebook-ryhmästä, jossa se oli kerännyt hurjan määrän tykkäyksiä. Ohje oli otettu Kinuskikissan kirjasta ja se löytyy sieltä Daim-halko nimellä. Daim-halon ohje löytyy myös Monalisa's cakes -blogista

Olihan tämä vaan herkkua. Pohja on kuin pehmeä keksi, jota pystyy helposti leikkaamaan, täytteenä runsaasti voita sisältävä kreemi, johon on sekoitettu Daimia ja pinnalla suklaakuorrutus. Lopputuloksesta tuli minulla melko vino, kun en koonnut kakkua vuokaan vaan suoraan alustalle, mutta ei se paljon haitannut, kun maku oli niin mainio. Jos olet Daimin ystävä, tätä on pakko kokeilla! :D

Pohja:
125 g voita
1 dl (90 g) sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja
½ dl (20 g) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g voita
2 ½ dl kevytmaitoa
2 ps (à 63 g) vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)
2 kpl (à 56 g) Daim-patukoita

Kuorrutus:
35 g voita
140 g maitosuklaata
60 g (80 %) tummaa suklaata
1 kpl Daim-patukoita

Aloita valmistamalla pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 23 cm * 33 cm kokoiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Leikkaa levy neljään osaan.

Valmista täyte kuumentamalla voita ja maitoa kattilassa, kunnes voi on täysin sulanut. Sekoita vaniljakastike joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa erottua, mutta se yhdistyy, kun se vatkataan. Rouhi Daimit veitsellä haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Vaahdota jäähtynyt täyte sähkövatkaimella. Jos tuntuu, että vaniljakastikejauheesta jäi paakkuva, voi seoksen surauttaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele Daimit joukkoon.

Kakun voi koota leipävuokaan, joka on vuorattu tuorekelmulla, mutta itse tein vapaalla kädellä ilman vuokaa. Kokoa kakku täytekakun tavoin levittämällä täytettä tasainen kerros jokaiseen väliin. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus laittamalla voi ja suklaat mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut täysin voin joukkoon. Levitä suklaakuorrutusta kakun pinnalle ja reunoille. Koristele rouhitulla Daimilla.


20 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Herkullinen ohje taas!😀
    Meillä lapset varmasti tykkäisi tästä. Tätäkin täytyy siis jossain vaiheessa testata!😊
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on lasten mieleen ja maistuu myös aikuisillekin! Kannattaa ehdottomasti laittaa kokeiluun :D

      Poista
  3. NAAAAAAAM
    Mikään missä on Daimia, ei voi olla huonoa! ;) Olen joskus samaisesta Kinuskikissan kirjasta tämän ohjeen kopsannut, mutta vielä en ole päässyt toteutusvaiheeseen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Daim sopii erinomaisesti leivonnaisiin. Vähemmän sitä tulee itsellä noin suklaapatukkana syötyä, lähes aina menee jatkojalostukseen.

      Poista
  4. Siis ihan mielettömän hyvännäköstä! :)

    VastaaPoista
  5. Oi, mikä kakku! Osaat kyllä valita loistavia, takuuvarmoja reseptejä blogiisi. Tästä riemastuivat meillä kaikki. :) Ehkä siis isänpäivänä testaamme tätä. Kiitos tästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Reseptit valikoituvat pitkälti tänne omien makumieltymysten mukaan, kun harvemmin tulee tilaustyönä mitään tehtyä. Ei ollenkaan huonompi vaihtoehto isänpäiväherkuksi :)

      Poista
  6. Pohjan aineksissa tainnut muuten sokeri muuttua voiksi. :)

    VastaaPoista
  7. Älyhyvän näköinen ja muakin alkoi kyllä kutkuttamaan tämä kakku! Pitäsiköhän täälläkin kokeilla ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kyllä kokeilla. Et tule pettymään, jos vähänkin Daimista tykkäät :D

      Poista
  8. Sain pari vuotta sitten joululahjaksi kinuskikissan kirjan, missä tämä ohje on ja tarkoitus oli sitä silloin hetimmiten kokeilla... Vaan vieläkin on ohje kokeilematta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tilanne. Mullakin tahtoo jäädä ohjeet roikkumaan pitkäksi aikaa varsinkin, jos ostaa tai saa uuden leivontakirjan, niin ensiselauksella siellä on yleensä niin paljon herkullisen kuuloisia ohjeita, joista ei osaa lopulta päättää, mitä tekisi. :D

      Poista
  9. Kuuluisko kaakaojauhe laittaa täytteen sijasta pohjataikinaan :)
    Ainaki kuvasta päättelisin niin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arrgh! Kuinka paljon virheitä voi laittaa yhteen ohjeeseen?! Näköjään aika monta. Kiitos huomiosta, korjaan senkin heti reseptiin :D

      Poista
  10. Aijai niin ihanaa :) Daim on mun lemppari - koskakohan tän kerkeis tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kyllä tämän tekoon kannattaa varata aikaa kalenterista :D

      Poista