torstai 27. lokakuuta 2016

Tuplasuklaamuffinit

Tämä muffiniohje on Serkusten suklaaunelma -blogista voittamastani Parhaat leivonnaiset -kirjasta. Hyvä perus suklaamuffiniohje, joka valmistuu käden käänteessä. Sopii erittäin hyvin jäätelön tai kermavaahdon kanssa tarjoiltavaksi. Jotakinhan siihen kylkeen pitää olla, jos muffinissa ei ole kuorrutetta vai mitä? ;)

Tuplaasuklaamuffinit: (12 kpl)
100 g voita
125 g (vajaa 1 ½ dl) sokeria
100 g (vajaa 1 ½ dl) fariinisokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl ranskankermaa
¾ dl maitoa
250 g (3 ¾ dl) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 rkl kaakaojauhetta
95 g maitosuklaata
95 g tummaa suklaata

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja kaakaojauhe keskenään. Rouhi suklaat veitsellä karkeahkoksi rouheeksi.

Vaahdota pehmeä voi sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita mukaan vuorotellen, kuivia aineita siivilän läpi, ranskankermaa ja maitoa. Lisää lopuksi suklaarouhe. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ai että miten muhkeita! Tuohon tosiaan vielä jäätelöä tai kermavaahtoa kylkeen... <3

    VastaaPoista