lauantai 15. lokakuuta 2016

Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Parasta leivontablogien seuraamisessa on, että silloin tällöin löytää ohjeita, joissa on jokin uusi mukava kierre, joka pakottaa suuntamaan kauppaan ja kaivamaan leivontatarvikkeet esiin. Nämä Annin vaahtokarkkikuorrutteiset vadelma-kuppikakut oli juuri sellainen ohje, joka jäi kummittelemaan takaraivoon, pakko testaa, pakko testaa.

Näissä kuppikakuissa oli itselle aivan uusi kuorrutetuttavuus, jonka pääraaka-aineena toimii kerma ja vaahtokarkit. Vaikka kerma onkin kuorrutteen pääraaka-aine, ei koostumus silti muistuta kermavaahtoa. Rakenne on ennemminkin sitkeä kuin vaahtomainen, mikä ei ole ollenkaan huono asia.

Anni oli tenyt näistä mini versioita, mutta itse tein ihan perus muffinivuokiin. Maku oli erittäin hyvä, melko neutraali taikinaosuus sopi todella hyvin yhteen makean vaahtokarkkikuorrutteen kanssa. Nämä olisi just sopivaa tarjottavaa johonkin prinsessajuhliin, koska tämän tyttömäisemmäksi ei voi enää kuppikakut mennä, eihän? :)

Kuppikakut: (12 kpl) 
2 kananmunaa
2 dl (175 g) sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
3 ½ dl (225 g) vehnäjauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa
100 g sulatettua voita
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
1 dl pakastevadelmia

Vaahtokarkkikuorrutus:
5 dl vispikermaa
300 g vaahtokarkkeja
2 dl (120 g) tomusokeria
ripaus suolaa
pari tipaa punaista elintarvikeväriä

Valmista vaahtokarkkikuorrute laittamalla kerma, vaahtokarkit, tomusokeri ja suola kattilaan. Anna seoksen kuumentua keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada seos kulhoon anna jäähtyä. Laita jääkaappiin yöksi.

Aloita kuppikakkujen valmistus laittamalla uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraamalla muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Sekoita kananmunat ja sokerit keskenään tasaiseksi seokseksi. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda keskenään ja kääntele muna-sokeriseoksen joukkoon siivilän läpi vuorotellen voisulan ja maustamattoman jogurtin kanssa. Sekoita lopuksi vadelmat varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes tikulta kokeiltaessa siihen ei jää taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vaahdtota kylmä vaahtokarkkikuorrutus. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Huom. kuorrutus on valmiina melko sitkeän oloista. Laita pursotinpussiin ja pursota kuorrute kuppikakkujen pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.


6 kommenttia:

  1. Pitääpä laittaa kuorruteohje muistiin, kun kuulostaa niin hyvältä! Voisinkin tehdä seuraavaksi halloween muffineja vaahtokakkikuorrutteella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrute oli kyllä mielenkiintoinen uutuus! Teen kyllä toistekin :)

      Poista
  2. Wau ihana versio :) Isossa kuppikakkussa on kyllä enemmän syömistä - mikä on vaan hyvä! Mä tykkään tästä kuorrutteesta tosi paljon - se on melko helppo ja hyvän makuinen suutuntuman ollessa samettinen. Sen olen huomannut, että hieman eri tavalla eri vaahtokarkit toimivat kuorrutteessa. Kannattaa testailla itselleen paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, ei ollut ainakaan itselleni liian isoja nämä. Minä käytin näissä Lidlin Grillimaisteri vaahtokarkkeja. Ne oli melko jämäkän oloisia verrattuna esim. Väiski vaahtokarkkeihin :)

      Poista
  3. Olen kyllä vaahtokarkeista sellaisen kaulittavan massan tehnyt, mutta tämäpä vasta mielenkiintoinen kuorrute on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joskus kymmenen vuotta sitten tehnyt MMF:ää eli Marshmallow Fondantia. Kuppikakkujen kuorrutus muistuttaa maultaan melko paljon sitä ylläri, ylläri, kun molemmissa on vaahtokarkkia :)

      Poista