Tiistaina 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää ja kerrankin olin hyvissä ajoin liikkeellä leipomisen kanssa. Korvapuustit on vaan niin parasta pullaa ja siksi en lähtenyt ohjeen kanssa kikkailemaan, vaan leivoin puustit perinteitä kunnioittaen. Johonkinhan se uusi vivahde pitää aina ujuttaa ja tällä kertaa se on korvapuustien muodossa. Sydämenmuotoiset korvapuustit bongasin vuosi sitten Annin blogista ja silloin päätin, että seuraavana korvapuustipäivänä testaan uutta mallia. Ei muuta kuin pullataikinat kohoamaan! :D
Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
1 dl (90 g) sokeria
¾ - 1 tl suolaa
1 - 1 ½ tl kardemummaa
1 kananmuna
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
7 - 8 dl (450 - 500 g) vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
50 g voita
½ - ¾ dl sokeria
1 rkl kanelia
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
Ota jauhoista noin 50 g erilleen ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon, sokeri, kardemumma, suola ja
jauho-hiivaseos. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vatkaa
taikinaan hieman sitkoa. Lisää kananmuna. Lisää loput jauhoista ja
lopuksi huoneenlämpäinen voi. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, lisää
jauhoja tarvittaessa sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoil. Anna
kohota, kelmulla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro
tai uuni on hyvä paikka) kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli levyksi (tai kauli
kaksi levyä, jos tarpeeksi suurta leivonta-alustaa ei löydy). Levitä
ohut kerros voita taikinalevylle ja ripottele pinnalle sokeria ja
kanelia. Kääri levyä kummastakin suunnasta kohti keskikohtaa. Kääriminen tapahtuu levyn lyhyemmästä sivulta, jotta pulliim saadaan tarpeeksi paljon kierroksia. Leikkaa viipaleiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellillle. Nipistä pulliin vielä pieni terävä kärki, kuten sydämen muodossa on. Annin blogista löytyy hyviä vaihekuvia, kannattaa käydä tsekkaamassa! Laita pellille ja anna kohota
vähintään puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja
ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa
keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin
ruskean värin pintaan.
Kauniin muotoiset korvapuustit!
VastaaPoistaKiitos tiedosta tuosta korvapuusti päivästä.
Pitäisköhän itsekin leipoa huomenna sen kunniaksi korvapuuusteja?
Mukavaa maanantai päivää sinne!
Kiitos! Kyllähän huomenna on, jos koskaan on hyvä syy leipoa korvapuusteja :) Kiitos ja mukavaa viikonalkua myös sinulle! :D
PoistaOi! Nam nam! Kauniit pullat. Korvapuustit taitaa itseltäni jäädä leipomatta ainakin tiistaina, mutta ehkä viikonlopulla :D
VastaaPoistaKiitos! Viikonloppuna minäkin nämä leivoin, pullaa kun ei viikolla oikein ehdi tekemään :)
PoistaMulla jäi korvapuustipäivä (jälleen kerran) väliin, mutta nämähän sopivat muotonsa puolesta koska vain nautittaviksi. Nättejä ovat :)
VastaaPoistaVoihan harmi. Onneksi se ei ole niin päivän päälle, korvapuusteja voi leipoa aina, kun siltä tuntuu :)
Poista