lauantai 1. lokakuuta 2016

Sydämenmuotoiset Korvapuustit

Tiistaina 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää ja kerrankin olin hyvissä ajoin liikkeellä leipomisen kanssa. Korvapuustit on vaan niin parasta pullaa ja siksi en lähtenyt ohjeen kanssa kikkailemaan, vaan leivoin puustit perinteitä kunnioittaen. Johonkinhan se uusi vivahde pitää aina ujuttaa ja tällä kertaa se on korvapuustien muodossa. Sydämenmuotoiset korvapuustit bongasin vuosi sitten Annin blogista ja silloin päätin, että seuraavana korvapuustipäivänä testaan uutta mallia. Ei muuta kuin pullataikinat kohoamaan! :D

Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
1 dl (90 g) sokeria
¾ - 1 tl suolaa
1 - 1 ½ tl kardemummaa
1 kananmuna
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
7 - 8 dl (450 - 500 g) vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
50 g voita
½ - ¾ dl sokeria
1 rkl kanelia

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

Ota jauhoista noin 50 g erilleen ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon, sokeri, kardemumma, suola ja jauho-hiivaseos. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vatkaa taikinaan hieman sitkoa. Lisää kananmuna. Lisää loput jauhoista ja lopuksi huoneenlämpäinen voi. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, lisää jauhoja tarvittaessa sen verran, että  taikina irtoaa kulhon reunoil. Anna kohota, kelmulla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro tai uuni on hyvä paikka) kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli levyksi (tai kauli kaksi levyä, jos tarpeeksi suurta leivonta-alustaa ei löydy). Levitä ohut kerros voita taikinalevylle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Kääri levyä kummastakin suunnasta kohti keskikohtaa. Kääriminen tapahtuu levyn lyhyemmästä sivulta, jotta pulliim saadaan tarpeeksi paljon kierroksia. Leikkaa viipaleiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellillle. Nipistä pulliin vielä pieni terävä kärki, kuten sydämen muodossa on. Annin blogista löytyy hyviä vaihekuvia, kannattaa käydä tsekkaamassa! Laita pellille ja anna kohota vähintään puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaan.


6 kommenttia:

  1. Kauniin muotoiset korvapuustit!
    Kiitos tiedosta tuosta korvapuusti päivästä.
    Pitäisköhän itsekin leipoa huomenna sen kunniaksi korvapuuusteja?
    Mukavaa maanantai päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän huomenna on, jos koskaan on hyvä syy leipoa korvapuusteja :) Kiitos ja mukavaa viikonalkua myös sinulle! :D

      Poista
  2. Oi! Nam nam! Kauniit pullat. Korvapuustit taitaa itseltäni jäädä leipomatta ainakin tiistaina, mutta ehkä viikonlopulla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viikonloppuna minäkin nämä leivoin, pullaa kun ei viikolla oikein ehdi tekemään :)

      Poista
  3. Mulla jäi korvapuustipäivä (jälleen kerran) väliin, mutta nämähän sopivat muotonsa puolesta koska vain nautittaviksi. Nättejä ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan harmi. Onneksi se ei ole niin päivän päälle, korvapuusteja voi leipoa aina, kun siltä tuntuu :)

      Poista