torstai 19. maaliskuuta 2015

Pasha ja DIY-pashamuotti

Oletko aina halunnut tehdä pashaa, mutta se on kaatunut siihen, ettei sinulta löydy pashamuottia? Ei hätää, nyt seuraa ohjeet omatekoisen pashamuotin tekoon. No joo, voihan sen pashan tehdä suoraan siiviläänkin, mutta jos kotoa ei löydy sopivan kokoista tai mallista välinettä, niin pashamuotin voi valmistaa kätevästi itsekin. Oma siiviläni on niin järkyttävän suuri, että jos siihen tekee pashaa, sitä riittää koko pataljoonalle. Yksinkertaisuudessaan etsi käsiisi sopivan kokoinen ja muotoinen muovirasia/kippo ja tee siihen reikiä. Itse tein puolen liträn mascarponerasiaan erikokoisia reikiä mattopuukolla. Tämä oli vain kokeiluversio, jonka väsäsin 10 minuutissa. En siis panostanut ulkonäköön millään lailla ja jokainen voi tehdä muotista niin hienon kuin itse haluaa. Asiansa muotti kuitenkin ajoi eli nesteet valuivat ulos. Lisäksi muotti oli juuri sopivan kokoinen yhdelle suodatinpussille, erittäin kätevää.

Itse pasha oli erittäin hyvää. En pidä niistä kaikkein voisimmista resepteistä, enkä toisaalta niistä kevytversioistakaan. Tämä ohje on sekoitus useasta eri ohjeesta ja varmasti samanlainen löytyy jostakin muualtakin blogeista tai leivontasivuilta. Sattumiksi laitoin pelkästään mantelirouhetta ja rusinoita. En tykkää sekoittaa mukaan muita kuivattuja hedelmiä yms. koska silloin eri makuja tulee mielestäni liikaa.

Pasha
250 g rahkaa
1 keltuainen
3/4 dl (65 g) sokeria
50 g voita
1 dl vispikermaa
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl rusinoita

1. Vuoraa pashamuotti suodatinpussilla. Aseta muotti siivilän päälle, jonka alla kulho.
2. Sulata voi ja hienonna rusinat halutessasi hieman pienimmiksi paloiksi.
3. Sekoita rahka, sokeri ja keltuainen keskenään. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Kääntele mukaan mantelirouhe ja rusinat.
4. Vaahdota kerma ja kääntele massan joukkoon.
5. Kaada seos pashamuottiin ja anna valua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Pashamuotti syntyy kätevästi mattopuukon ja mascarponerasian avulla
Laita suodatinpussi muottin ja muotti siivilän päälle valumaan
Kumoa valunut pasha
Poista suodatinpussi ja koristele pasha

7 kommenttia:

 1. Näppärää! ☺ Ja kuulosti muuten hyvältä tuo sun ohje. En ole ikinä edes pashaa maistanut, mutta tällä sun ohjeella voisi kyllä kokeilla. Ja ei muutakuin askartelemaan tota pashamuotti! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata pashan tekoa, varsinkin jos et ole ennen kokeillut. Tällä ohjeella ei kovin paljoa pashaa tule, joten sopii hyvin kokeiluun. Ei tule suurta menetystä, jos pasha ei tunnu suosikkijälkkäriltä. Uskon kuitenkin, että tulet ihastumaan pashan makuun :) Joo, ei muuta kuin etsimään sopivaa purkkia :)

   Poista
 2. Pasha on usein pääsiäiseksi suunnitteilla, mutta aina vaan jää tekemättä. Muottia ei ole, mutta meillä kotonakin äiti aina käytti apuna suodatinpussia ja muuta. Pasha on kyllä hyvää! Jospa tänä vuonna innostuisi tekemään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti innostusta löytyy :) Suodatinpussi on kyllä kätevä apuväline pashan teossa. Niitä usein kotona valmiina, toisin kuin sideharsoa, jota valuttamiseen myös usein käytetään.

   Poista
 3. Tällaiset DIY jutut on aina kivoja, erityisesti kunnon vaihekuvien kanssa. Olen itse tehnyt pashaa pienessä siivilässä joskus, mutta en itseasiassa muutaman vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa muotin teosta ei nyt hirveästi vaiheita ollutkaan, mistä olisi voinut kuvia ottaa :) Niin minäkin olen aina ennen pashan tehnyt siivilässä, mutta nyt tuli jostakin ajatus muotin valmistukseen :)

   Poista
 4. Hienoa, jos onnistuin vakuuttamaan sinut :) Muotin tekoon ei tosiaan hirveästi aikaa kulu ja pashakin valmistuu lähes itsestään :)

  VastaaPoista