Tiesittekö, että 25.3. vietetään kansainvälistä vohvelipäivää...? No en minäkään. Onneksi Gigantin mainoslehti valisti minua ja nyt tiedän, että vohveleillakin on oma juhlapäivänsä. Vohveleita tulee paistettua useamman kerran vuodessa. Blogistani ei kuitenkaan ohjetta niille löydy, joten tässäpä olisi. Olen testaillut muutamia eri ohjeita vuosien varrella ja tullut siihen tulokseen, että tämä on paras. Erikoisuutena ovat vatkatut valkuaiset, jotka tuovat taikinaan mukavasti ilmavuutta. Näitä vohveleita voi tarjota sekä makeiden että suolaisten lisukkeiden kanssa.
Vohvelitaikina:
2 keltuaista
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
50 g voita
2 dl maitoa
110 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 valkuaista
Sulata voi ja lisää se hiukan jäähtyneenä ketuaisten joukkoon. Sekoita mukaan sokeri ja suola. Lisää 1/2 maitoa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää loput maidosta taikinaan pienissä erissä. Vaahdota valkuaiset ja kääntele vaahto varovasti taikinan sekaan. Paista vohveliraudalla kullanruskeaksi.
Oi nam! Ei ole vohvelirautaa, mutta tämän innoittamana taidan väsästä pannukakun :)
VastaaPoistaPannukakku on erittäin hyvä vaihtoehto vohveleille :)
Poista