Tämmönen kakku tuli tehtyä huhtikuun alussa ja hyvää oli. Suklaapursotukset on taas niin tökeröt, mutta kyllä kai tohon pursottamiseenkin harjaantuu.....toivottavasti
April täytekakku a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
75g voisulaa
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
2. Kääntele jäähdytetty voisula joukkoon.
3. Kaada taikina kahteen halk.26 irtopohjavuokaan jotka on jauhotettu ja voideltu.
4. Paista 200 asteessa 30 minuutti, anna jäähtyä.
5. Halkaise pohjat ja laita alimmainen levy irtopohjavuokaan(kostuta jokainen levy kokoamisen yhteydessä 1 dl vaniljamaitoa eli maitoa käytetään 4 dl)
Täyte:
5 dl Flora vispiä
200g vaniljatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3 keltuaista
130 g valkosuklaata
150 g maitosuklaata
6 liivatelehteä
100g dajm rakeita
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota Flora vispi.
2. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri, lisää tuorejuusto vatkaten sileäksi.
3. Jaa taikina kahteen kippoon. Sulata suklaat eri kulhoissa ja sekoita valkosuklaa toiseen ja maitosuklaa toiseen tuorejuustoseokseen.
4. Kääntele Flora vispistä puolet toiseen ja puolet toiseen täytteeseen.
5. Liuota liivatteet ½ dl kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana molempiin täytteisiin yhtä paljon.
6. Sekoita dajm rakeet lopuksi mousseihin.
7. Kaada puolet maitosuklaamoussesta pohjimmaisen levyn päälle ja kaikki valkosuklaamousse seuraavaan väliin ja loput maitosuklaamoussesta viimeiseen väliin. Anna hyytyä ja irrota reunat.
Päälle:
400g marsipaania
1. Kauli marsipaani ja kuorruta kakku sillä, koristele vaikka suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti