tiistai 24. huhtikuuta 2007

Keksicrispkakku




Tässä ois taas yksi moussekakku. Tein tämmöisen joku aika sitten kun halusin testata, että miten tuo fazerin keksicrisp-suklaa soveltuu moussekakkuun. No ei se mitenkään hirveän hyvin soveltunu, muuten ok, mutta keksinmurut pehmenivät täysin täytteen sisällä.

Keksicrispkakku a`la apso

Pohja:

300 g digestivekeksejä

100 g voisulaa.

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon voisula.

2. Painele seos 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, pohjalle ja reunoille.

Mousse:

6 liivatelehteä

vajaa ½ dl kiehuvaa vettä

5 dl Flora vispiä

3 keltuaista

200 g vaniljatuorejuustoa

2 ½  dl tomusokeria

200 g keksicrispsuklaata (fazer)

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota Flora vispi.

2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi, lisää tuorejuusto vatkaten, sulata suklaa ja vatkaa sekin joukkoon.

3. Kääntele joukkoon puolet vaahdotetusta Flora vispistä.

4. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.

5. Sekoita joukkoon lopuksi loppu Flora vispi vaahto kaada pohjan päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti