Lumikukka a`la apso
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri, Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
2. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
3. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa pohjasta irtopohjavuoan pohjaa apuna käyttäen (halk.24cm)sopiva ympyrä.
5. Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta pohjalevy vuoan pohjalle.
6. Voit kostuttaa pohjaa aavistuksen jos haluat.
Täyte:
3 dl maitoa
2 dl sokeria
3 keltuaista
3 rkl perunajauhoja
200g maitosuklaata
8 kpl after eight –suklaata
50g vähäsuolaista voita.
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
vajaa ½ dl vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
2. Sekoita kattilassa maito, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset, kuumenna seosta kunnes se on sakeaa.
3. Lisää joukkoon suklaa ja voi, siivilöi seos kulhoon.
4. Pieni joukkoon after eightit ja anna seoksen jäähtyä.
5. Vaahdota kerma ja kääntele se täytteen joukkoon.
6. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet joukkoon, kaada seos ohuena nauhan täytteeseen.
7. Kaada täyte vuokaan ja leikkaa ylimääräisestä pohjasta palasia kakun päälle jos haluat.
8. Laita kylmään hyytymään.
Päälle:
100g voita
1 ½ dl tomusokeria
¼ dl maitoa
100g valkoista suklaata
1. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää maito edelleen vatkaten.
2. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa vatkaten.
3. Laita seos pursotinpussiin ja pursota sitä kakun pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti