lauantai 11. syyskuuta 2010

Muumipeikon suklaamuffinssit



Chocomum oli kehaissut näitä muffinsseja parhaiksi tekemikseen. Tämä lause vakuutti minut. Hieman muuntelin ohjetta, lähinnä kuorrutuksen suhteen, koska tein vain puolittaisen määrän ja hieman vähensin tomusokerin määrää. Kuorrute riitti oikein hyvin 12 muffinssiin. Taikinasta tulee noin 15 muffinssia. Täältä voi käydä katsomassa alkuperäisen ohjeen. Maku oli todella ja hyvä, samoin koostumus. Suosittelen:)


Muumipeikon suklaamuffinssit (15 kpl)


3 munaa


2 1/2 dl sokeria


50 g voita


100 g tummaa suklaata


2 rkl kahvia


3 1/2 dl(230 g) vehnäjauhoja


4rkl kaakaojauhetta


2 tl leivinjauhetta


1 tl vanijasokeria


100 g kermaviiliä


ripaus suolaa

Vuoraa muffinssipelti paperivuokilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet aineet keskenään. Laita mikron kestävään kulhoon suklaa, voi ja kahvi. Sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kääntele joukkoon suklaaseos. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita(siivilän läpi) ja kermaviiliä. Kaada seos vuokiin ja paista kunnes ne ovat keseltäkin kypsiä. Jos tykkäät voit jättää ne hieman kosteiksi sisältä. Anna jäähtyä.


Kuorrute:


60 g pehmeää voita


100 g maustamatonta tuorejuustoa


1 rkl kahvia


3 1/2 (200 g) tomusokeria


1/2 dl kaakaojauhetta

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Laita seos pursotinpussiin ja anna sen hieman kovettua jääkaapissa. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle ja ripottele pinnalle nonparelle tms.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Kaurainen mustikkapiiras



Mustikkapiirakkaa teki mieli, joten sitähän täytyi tehdä. Ohjeen otin täältä.


Kaurainen mustikkapiiras



150 g rasvaa

1dl sokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

2dl kaurahiutaleita

2tl leivinjauhetta



Nypi kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja levitä se vuokaan, osa reunoille.



Täyte:



n. ½l marjoja (+sokeria)

1 prk kermaviiliä

1 muna

½ dl sokeria

Levitä kermaviili-munaseos marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. ½

torstai 31. joulukuuta 2009

Sacherit



Uudenvuoden perinteinen sacherkakku tuli taas tehtyä. Vähän tein muutoksia vaihtelun vuoksi. Kokosin kakusta kolmikerroksisen leipävuokaa apuna käyttäen. Siispä kuorruttaminen kävi nopeampaa kuin leivoksia tehdessä. Väliin laitoin omenahilloa. Myös aprikoosi ja appelsiini sopivat mainiosti. Lisäksi jätin keltuaisten ja valkuaisten erottelun väliin ja vatkasin munat yhdessä sokerin kanssa kuohdeaksi vaahdoksi. Kuorrutteena ihan pelkkä kaakaotomusokeri-Kahvi yhdistelmä. Kannattaa koota kakku vuokaan päivää ennen kuorruttamista niin maut tasoittuvat mukavasti.


Sacherit


Pohja:


150 g voita


150 g tummaa suklaata


5 munaa


1 ½ dl sokeria



1 ½ dl vehnäjauhoja


½ dl perunajauhoja


2 tl leivinjauhetta


1 tl vaniljasokeria


Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä.


Vaahdota munat ja sokeri.


Kaada suklaaseos munavaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten.


Sekoita kuivat aineet keskenään.


Kääntele suklaaseos munavaahdon joukkoon, lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.


Kaada taikina leivinpaperilla viuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Kumoa jäähtynyt kakkulevy.


Väliin:


esim. Omenahilloa


Kuorrutus:


noin. ½ dl vahvaa kahvia


4 dl tomusokeria


kaakaojauhetta



Kuorruta leivokset kauttaaltaan, koristeele strösseleitä.


Säilytä kylmässä.

Sacherit




Näitä herkkuleivoksia nautitaan meillä perinteisesti uutena vuotena. Ohje otettu aikanaan Yhteishyvän Ruoka-lehtisestä. Todella täyteläisen, suklaisen ja pehmoisen makuisia.


Sacherit



 



Pohja:



150 g voita



150 g tummaa suklaata



 



5 keltuaista



1 dl sokeria



 



5 valkuaista



½ dl sokeria



 



1 ½ dl vehnäjauhoja



½ dl perunajauhoja



2 tl leivinjauhetta



1 tl vaniljasokeria



Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan
sekoittaen ja anna jäähtyä.



Vaahdota ketuaiset ja sokeri.



Kaada suklaaseos keltuaisvaahdon joukkoon, koko ajan
vatkaten.



Vaahdota valkuaiset ja sokeri.



Sekoita kuivat aineet keskenään.



Kääntele suklaaseoksen joukkoon vuorotellen valkuaisvaahtoa
ja kuivia aineita(siivilän läpi).



Kaada taikina leivinpaperilla viuoratulle uunipellille ja
paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Kumoa jäähtynyt kakkulevy.



Leikkaa kakkulevy kahtia.



 



Väliin:



esim.
aprikoosimarmeladia



Levitä marmeladia toisen kakkulevyn pinnalle ja nosta toinen
kakkulevy marmeladikerroksen päälle.



Leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi.



 



Kuorrutus:



noin. ½ dl vahvaa
kahvia



2 dl tomusokeria



200 g tummaa suklaata



Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla
lämmöllä koko ajan sekoittaen.



Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää kahvia.



Kuorruta leivokset kauttaaltaan suklaalla ja ripottele
pinnalle Wiener Nougat crushia tai strösseleitä.



Säilytä kylmässä.





keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Nigellan suklaafudget



Nigella Expressissä näytettiin vastikään joulujakso, jossa tehtiin herkullisen oloisia suklaafudgeja. Ohje houkutteli helppoudellaan myös minut tekemään niitä. Nigella käytti pistaaseja, minä vaihdoin ne pekaanipähkinöihin ja hyvin toimivat. Luulin, että näistä tulisi todella makeita, mutta olin väärässä. Tumman suklaan ansiosta nämä sopivat "aikuiseen makuun". Itselle saattaisi upota paremmin maitosuklaasta tehdyt. Nämä voi pakata myös hienoon pussiin tai rasiaan ja antaa vaikkapa joulukukkana ystäville.

 

Nigellan Suklaafudget


400 g kondensoitua maitoa


350 g tummaa suklaata (käytin rainbow'n tummaa suklaata)


2 rkl voita


150 g suolattomia pistaasipähkinöitä (käytin cashewpähkinöitä)

 

Laita kondensoitu maito, suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti. Rouhipähkinä pienemmiksi paloiksi ja sekoita suklaaseoksen joukkoon. Kaada seos neliönmalliseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.(Käytin jäätelärasiaa.) Anna jähmettyä jääkaapissa. Ota suklaalevy irti vuoasta ja leikkaa levy 64 osaan. Ripottele pinnalle tomusokeria ja nauti.

lauantai 31. lokakuuta 2009

Suklaamurokakku




Perus vuokakakkua teki mieli leipoa pitkästä aikaa. Hyvä ja helppo ohje otettu yhteishyvän sivuilta. Tavallisen vaalean vuokakakun tästä saa jättämällä kaakaojauheen ja suklaarouheen pois.

 

Suklaamurokakku


 

250 g voita

2,5 dl sokeria

4 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

2,5 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

100 g suklaata

1,5 dl maitoa



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten yksitellen joukkoon. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Kuutioi suklaa ja lisää taikinaan maidon kanssa. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta eikä puiseen tikkuun kakkuun pistettäessä tartu taikinaa

perjantai 21. elokuuta 2009

Sigridin porkkanakakku vol 2



Tässä siis ehdottomasti parasta porkkanakakkua ikinä! Tein tähän vain ½ satsin kuorrutetta ja jätin siitä pähkinät pois. Hyvää oli silti. Ohje löytyypi täältä.

maanantai 3. elokuuta 2009

Mustikkapiirakka



Helppo ja hyvä mustikkapiirakka. Ei välttämättä tarvitse edes jätskiä tai vaniljakastiketta lisäkkeeksi. Pohja on sopivan pehmeä ja täyte kermainen, mutta silti raikas. Alkuperäinen ohje, josta tämä on muunneltu löytyy täältä.

Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mustikoita
1 prk (200 g) ranskankermaa
½ dl  sokeria
1 muna

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun 24-25 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerma, muna ja sokeri keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa foliolla, jos pinta tummuu.

maanantai 20. heinäkuuta 2009

Pähkinä-suklaapalat




Nämä palat on keksin ja leivoksen välimuoto. Ehkä muistuttavat silti keksejä enempi. Päällisen suolainen-makea liitto on todella herkullinen.

Pähkinä-suklaapalat

Pohja:

225 g voita

2 ½ dl (175 g) fariinisokeria

1 keltuainen

3 rkl cappuccinojuomajauhetta

2 rkl kiehuvaa vettä

4 ½ dl (300 g)vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen vatkaten joukkoon. Luiota cappuccinojauhe kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä sen verran, ettei se sulata rasvaa. Lisää se vatkaten taikinan sekaan. Kääntele vehnäjauhot vaarovasti taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Älä taputtele aivan koko alalle, niin pohjasta ei tule liian littana. Paista 190 asteessa, kunnes pohja tuntuu kypsältä, muttei kuivalta. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


Kuorrutus:

200 g maitosuklaata

1 ½ dl suolapähkinöitä

Paahda pähkinät kevyesti uunissa ja rouhi ne hieman piennemmäksi palasiksi. Sulata suklaa ja levitä tasaisesti pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle pähkinät.

perjantai 10. heinäkuuta 2009

Rachel Allenin maapähkinä-valkosuklaapalat


Ohje on otettu ohjelmasta Rachel Allen Leipoo. Tosi hyviä ovat varsinkin kun iskee jätskiä kyytipojaksi. Mulla näistä tuli vaan vähän matalia, kun käytin suurempaa vuokaa, kuin ohjeessa mainitaan.

Rachel Allenin maapähkinä-valkosuklaapalat
100 g pehmeää voita 
150 g maapähkinävoita
175 g sokeria
1 muna
75 g rouhittua valkosuklaata
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi, maapähkinävoi ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita joukkoon valkosuklaa. Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina neliön muotoiseen vuokaan, (20 cm * 20 cm, niin tulee muhevan korkuisia) joka on voideltu ja jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 175 asteessa. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.